Utku SAĞILIR

Utku SAĞILIR

Utku Sağılır'ın Kaleminden

Zeydan Karalar ve Covid 19 karantinası…

10 Kasım 2020 - 14:27

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Covid 19 testi pozitif çıktığında hiç şaşırmadık. Salgın başladığından bu yana çalışmaktan, halkın ve Adana’nın eksiklerini giderme kararlılığından, kırsalda ve merkez ilçelerde yapılan hizmetleri bizzat denetlemekten bir gün olsun vazgeçmemişti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına her ne kadar dikkat etse de, virüsün çabuk yayılması, kendisinin halk adamı olma özelliğiyle birleşince  sonuçta test pozitif çıktı.

Başkan Zeydan Karalar’ın hastalığı çabuk atlatıp, olabilecek en kısa sürede sağlığına kavuşacağından bir saniye bile şüphe etmedik. Karantina süreci sona erdiğinde, onu yine sahada, işinin başında ve halkının yanında göreceğimizi çok iyi biliyoruz. 1 buçuk yılı aşkın süredir kendisiyle çalışma olanağı bulan biri olarak söyleyebilirim ki; onun iş disiplininden, çalışma yönteminden ve ne kadar çok sayıda-ağır olursa olsun işleri teker teker sonuçlandırma tarzından çok şey öğreniyoruz. 

Bir konuşmasında “Zamanı iyi kullanmayan insan başarılı olamaz” demişti. Yine başka bir hitabında yönetim anlayışının farklılığından bahsetmişti. Zeydan Karalar’la birlikte çalışıyorsanız aylaklık etme, işleri erteleme, başarısız olma lüksünüz yok. 

Belirlediği hedefe ulaşmak, halka verdiği sözleri tutmak ve Adana’nın altyapı, su ve yol sorunlarını geride bırakmak için, ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor. Yeni parklar, kreşler, kütüphaneler ve başka hizmetler için de ilgili birimlerin proje üretip, hayata geçirmesi için talimatlarını veriyor, denetlemelerini gerçekleştiriyor. 

4 buçuk milyar lira borç ve aylık 60 milyon lira açık ile devraldığı belediyeyi, üstelik bir de koronavirüs belası bütün dünyayı-ekonomiyi kasıp kavururken ayakta tutmak elbette zorun da ötesinde bir iş.

Bu kadar zorluğa rağmen yapılan hizmetler ortada. Üstelik bunca yokluğa karşın sosyal belediyecilik anlayışından, tarımsal kalkınmanın desteklenmesinden ödün verilmiyor. Çalışan, maaşını zamanında almanın mutluluğunu yaşıyor. 

Covid 19 salgınıyla ilgili halka hitap ederken, “Korona bizi yavaşlattı ama durduramadı” diyen Başkan Zeydan Karalar’ın testi pozitif çıktı ve kısa bir mola verdi. Karantina sürecinde de işleri takip ve kontrol ettiğinden eminim. 

Adana çok uzun yıllardan sonra ilk kez böyle bir disiplin ve özveriyle yönetiliyor. Üstelik her hizmette uzmanlara ve bilime kulak veriliyor.

Geçmiş olsun Zeydan Başkanım. Adana’nın sizin yönetim anlayışınıza ihtiyacı var…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum