Utku SAĞILIR

Utku SAĞILIR

Utku Sağılır'ın Kaleminden

Şehremini Zeydan Karalar…

10 Ekim 2020 - 16:05

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi’nce Aladağ’a yapılan çok sayıda önemli hizmetin açılışını gerçekleştirdi. Bir de ömürlük beton yolun temelini attı.

Başkan Zeydan Karalar’ı halkın ne denli sevdiğini ve desteklediğini bir kez daha görmek beni doğup büyüdüğüm şehir olan Adana adına çok mutlu etti. 

Halk; çalışkanlığı, dürüstlüğü, iş bilirliği takdir ediyor. Başkan Zeydan Karalar Aladağ’da nereye gitse, hangi köyde açılışa katılsa, hangi esnafı ziyaret etse sevgi seliyle karşılaştı, hemşehrileri onu bağrına bastı.

Halk yıllardır umut etmeye bile cesaret edemediği hizmeti, kısa süre içinde Zeydan Karalar’dan almanın şaşkınlığı içinde ama mutluydu.
Başkan Zeydan Karalar açılış ve temel atma törenlerinin yapıldığı noktaların dışında çok sayıda köyü gezdi. Taziye ziyaretlerinde de bulunan Başkan Zeydan Karalar, halkın isteklerine yönelik hem son derece pozitif yaklaştı hem de sıradan popülist siyasetçi yaklaşımından uzak durdu. Yerine getiremeyeceği sözü vermeyeceğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, bu nedenle taleplerin uygulanabilir olup olmadığını tespit etmek için bürokratlarına sık sık talimat verdi. Zeydan Karalar’ın ne denli güvenilir bir siyasetçi olduğunu bilenler zaten biliyor. Henüz bilmeyenlerin de onunla birkaç dakika geçirmesi yeterli oluyor.

Yüreğine dokunduğu insanlar, Zeydan Karalar’ın Adana’nın bugünü ve geleceği için en doğru yönetici olduğunu kavrıyor, yüzlerindeki ifade umut ve mutluluk yansıtmaya başlıyor.

Zeydan Karalar’la kırsalda köy köy gezerken bir gerçeğin daha farkına vardım. Kendimi dinamik, iyi beslenen ve spor yapan bir insan olarak görürüm. Öyle yaşamaya çalışırım. Fakat Allah nazardan saklasın Zeydan Başkan’ın enerjisini, dinamikliğini ve koşturmasını uzun yıllardır takip ettikten sonra gördüm ki, ona ayak uydurabilmek için android olmak gerek. Zeydan Başkan mevcut enerjisini, bilgi birikimini ve çalışkanlığını Adana için kullandığı sürece, kentim adına bugünden ve gelecekten çok umutlu olmaya devam edeceğim.

Belediyeyi devasa borçla ve aylık 60 milyon liralık açıkla teslim almasına ve ardından koronavirüs belası dünyayı ve ülkemizi etkisi altına almasına rağmen kısa süre içinde mali disiplini sağlayıp, işçisine zamanında maaş ödeyen bir belediye oluşturdu. Kentin dört bir yanında altyapı ve yol hamlesi sürüyor. Bilimi, aklı ve uzmanlığı projelere dahil etme kararlılığını sürdürüyor. Adana için proje hazırlanmayan, yeni kaynaklar yaratılması için girişimde bulunulmayan tek gün geçmiyor. Adana ve Adanalı emin ellerde. Çünkü bu kentin Şehremini Zeydan Karalar…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum