Utku SAĞILIR

Utku SAĞILIR

Utku Sağılır'ın Kaleminden

Zeydan Karalar'ın olgun devlet adamlığı Adana'ya çok şey kazandırıyor…

14 Eylül 2020 - 15:47

2017’de bitirileceği planlanan, 2018’de yapımı duran, Sayın Hüseyin Sözlü’nün ismini Devlet Bahçeli Köprüsü olarak belirlediği, Sayın Devlet Bahçeli’nin; “Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü olsun” dediği, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da; “15 Temmuz Şehitler Köprüsü olsun” şeklinde görüş belirtiği köprüyü Ulaştırma Bakanlığı bitireceğini açıkladı. Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokolün ardından işin son şekli belirlenecek.

Adana için önemli bir köprünün, devlet olanaklarıyla bitirilecek olması hepimiz adına son derece olumlu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve Adanalının omuzlarında hala büyük bir yük olan metro borcunun da devletimiz tarafından absorbe edilmesi en büyük dileklerimizden birisidir.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın devlet adamlığındaki olgunluğu, Adanalının hakkı söz konusu olduğunda farklılıkları bir yana bırakması ve kendisini Adana’nın bugününe ve geleceğine adamış olması onu çok farklı bir yönetici yapıyor. Adana için elzem olan ve bir önceki dönem yapımı durdurulan köprünün, 4 buçuk milyar lira borç ve ayda 60 milyon lira açıkla devralınan bir belediyenin olanaklarıyla bitirilemeyeceğini muhtelif defalar dile getiren Başkan Zeydan Karalar’ın sesini duyan İktidar, köprünün yapımını üstlenerek son derece yerinde bir karar vermiştir.

Başkan Zeydan Karalar’ın olgun devlet adamlığının, tecrübesinin, zamanı ve parayı iyi kullanma yeteneğinin, doğru insanları bulup onlarla çalışma kabiliyetinin, Seyhan’da ve Büyükşehir’de şu ana kadar, kent halkı adına çok önemli kazanımlar sağladığını gördük. Onun bu özelliklerinin bundan sonra da Adana’ya çok daha fazla getiri sağlayacağını söylemek müneccimlik gerektirmez.

Yeteneklerini ve çalışkanlığını, uzlaşma kültürüyle büyüten Başkan Zeydan Karalar, diğer siyasi partiler ve devletle didişmek yerine, enerjisini Adana ve ülkesi için harcıyor. Yalnız Adana’nın önünü tıkayan, Adana’ya yarar sağlayacak iş ve projelerin önünü kesmeye çalışanların korkulu rüyası da yine Zeydan Karalar…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum