Utku SAĞILIR

Utku SAĞILIR

Utku Sağılır'ın Kaleminden

Zeydan Karalar enerjisini halkın güveni ve sevgisinden alıyor…

24 Ekim 2020 - 16:38

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ’da olduğu gibi Feke’de de büyük coşku ve sevgiyle karşılandı. Başka etkinliklerde pek ortada görünmeyen kadınlar, teyzeler, nineler açılışlara katılıp, Başkan Zeydan Karalar’ın etrafında sevgi çemberi oluşturdu. 

Aladağ ve Feke’nin ardından diğer ilçelerdeki hizmetlerin açılışında da halkla buluşmak için sabırsızlanan Başkan Zeydan Karalar, merkez ilçelerin mahallelerinde, köylerinde halkla birlikte olmaya, sorun dinlemeye, talepleri almaya devam ediyor. Zeydan Karalar nereye giderse gitsin halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşıyor. Tutamayacağı sözleri vermeyen, yerine getirilemeyecek vaatlerde bulunmayan Başkan Zeydan Karalar’a halk güveniyor. O da bunca borca, salgının yarattığı mali sorunlara ve olanaksızlıklara karşın, müthiş bir tempoyla, görev aşkı ve adanmışlıkla çalışmaya, hizmet sunmaya devam ediyor.

Zeydan Karalar adeta sinekten yağ çıkararak, hizmetleri, projeleri ve Adana halkının su, yol, altyapı ihtiyaçlarını karşılama yolunda gerekeni yapıyor. Salgın döneminde gelirler iyice azalmasına karşın yol, su ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için insanüstü gayret gösteriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde kurulan buz üretim tesisi, Zeydan Karalar’ın her saniye yeni bir kaynak peşinde olduğunu Adana’ya bir kez daha gösterdi. Tesis; Büyükşehir ekmek fabrikalarının yılda yaklaşık 700-800 bin lira olan buz ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, 1 milyon 200 bin liralık buz satışıyla belediyeye yılda 2 milyon lira kazandırmış olacak.

Zeydan Karalar’ın inanılmaz bir temposu var. Toplumun her kesiminin sorunlarını bizzat görmek, dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için halkın içinden çıkmıyor. Salgının kol gezmesi, dinlenme ihtiyacı, zaman zaman yoğun tempodan uzaklaşma gerekliliği gibi “ayrıntılar” onu pek ilgilendirmiyor.

Ne hafta sonu dinliyor, ne de milli ya da dini bayram. Hatta böyle zamanlarda daha çok çalıştığına tanık oluyoruz. 

Adanalı Zeydan Karalar’ı bağrına bastı ve şimdiye kadar görülmeyen yönetim tarzını izliyor, yaşıyor. Herkes ona çok güveniyor. İşte bu güvenden gücünü ve enerjisi alan Zeydan Karalar da, özünü, bedenini, sağlığını hiçe sayarak gece gündüz çalışıyor. Onun omuzlarındaki yük çok ağır. Ama o her bir Adanalıdan aldığı güçle şehri daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye kararlı…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum