Yasemin TOKLUCU

Yasemin TOKLUCU


BİNLERCE "DANSÖZ" VAR!

24 Aralık 2022 - 20:41

Bir zamanlar Serdar Ortaç’ın seslendirdiği “Binlerce dansöz var” isimli bir şarkı vardı.
Şarkıda “Ya bir gün olur sana bel kıvırırsa, binlerce dansöz var” diyordu sevilen sanatçı Ortaç.

Gerçekten de günümüzde binlerce dansöz var. Dün dediğini bugün değiştiren, dünkü düşüncesini gelişen olaylar çerçevesinde, güçlü tarafa göre adapte eden, Vatan ve Millet kavramlarını kendine göre yorumlayan insan sayısı maalesef gün geçtikçe artıyor.
Nedense Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in söyledikleriyle yaptıklarının birbiriyle uyuşmadığını gördükçe aklıma hep o şarkı geliyor.

“Binlerce dansöz var.”

Şarkı dizelerindeki gibi Başkan Seçer çok iyi bel kıvırır mı bilemem ama çok iyi u dönüşü yaptığı, söyledikleriyle yaptıklarının birbiriyle uyuşmadığı, kendiyle çeliştiğine pek çok kez şahidim!

Bakınız en yakın zamanda şahit olduğumuz bir örnekle konuya açıklık getirmek isterim.
“ Tarihimizi bilmezsek yolumuzu asla bulamayız. Biz bu kadim topraklarda özgür ve kardeşçe yaşadık, yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Bütün tarihçilerin dikkatini çekmek istiyorum; Mustafa Kemal, 5 Kasım 1918’de Mersin’deydi. 19 Mayıs 1919’dan çok önce. Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıklarına işte o gün burada, Karamancılar Konağı’nda gizli toplantı ile başlandı. ‘Asıl savaş şimdi başlıyor’ diyerek Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımını bu topraklardan attı. Bugün restorasyonunu yaptığımız Karamancılar Konağı’ndaki o toplantıdan Türkiye’nin kurtuluş reçetesi çıktı. Mersinliler olarak işte o gün sesine ses verdik Mustafa Kemal’in…”

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününde Sayın Seçer alanlarda tamda böyle konuşmuştu.

Dinlerken insanın tüyleri diken diken oluveriyor. Ne kadar Ata’sına saygılı, Atası’nın yadigarını, tarihini koruyacak, yaşatacak işte bu diye geçiriyor insanın içinden.
Sonra o Başkan tutup Türkiye’nin kurtuluş reçetesinin yazıldığı Karamancılar Konağı’nı Gastronomi Evi olarak restore ediyor, ben yapıyorum olacak diyor!

Dün “Tarihimizi bilmezsek yolumuzu bulamayız” diyen Sayın Seçer, bugün yolunu şaşırmış olacakki resmen tarih katliamı yapıyor!..

Atam’ın kemikleri sızlar yahu.

Resmen manevi terör bu!..

Gastronomi Evi ile mi Kuva-yi Milliye ruhunu yaşatacağız?..

Her kuşu tuttuk bir “Leylek” kaldı.

Zaten Mersin’de her şey tamdı bir Gastronomi evimiz eksikti.

Akıl tutulması resmen!..

Cumhur İttifakı Meclis üyeleri konuyu Meclis gündemine taşıdı ama Başkan her zaman olduğu gibi verdi veriştirdi.

Konuyla ilgili ne kadar kararlı olduğunu irdeledi.

Cumhur İttifakı mensubu bir belediye tarafından bu terör yapılmaya kalkışılsa Başkan Seçer başta olmak üzere tüm CHP’liler cümbür cemaat ayaklanır, Ata’mızın mirası katlediliyor diye hep bir ağızdan bangır bangır bağırırdı!

Bir CHP’li çıkıpta yapma Başkan dön bu yanlıştan Ata’mızın kemikleri sızlar demiyor!…
Anca siyasetlerine malzeme yapıyorlar ATA’mın adını!..

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim elini taşın altına koyarak, “Karamancılar Konağı’nın tarihi hüviyeti nedeniyle, “Kuvayi Milliye ve Kurtuluş Müzesi” olarak kullanılmasının teklif edilmesi gündem maddesi ile Akdeniz Kent Konseyi’nde dün herkesin katılımına açık bir toplantı düzenledi.

Sayın Erim Başkanlığında Akdeniz Kent Konseyi temsilcileri, muhtarlar, üniversite temsilleri, tarih bilimcileri ve aralarında bulunduğum gazeteciler toplantıya katılım sağladı.

Büyükşehir ve diğer ilçe kent konseyi başkanları ve Büyükşehir belediye yetkilileri özel olarak davet edildikleri toplantıya ne yazıkki katılmadı!..

Bir şeylerden korkmuş olsalar gerek.

Oysa CHP’li olmayan belediyeler tarafından yapılan projelere karşı kaplı kapılar arkasında toplanıp her şeye karşıyız demeyi iyi bilirlerdi.

Konu Başkan Seçer’in projesi olunca hepsi sus pus!

Toplantıya dönecek olursak;

Başkan Seçer’in inadından vazgeçip, Karamancılar Konağı’nın Kuva-yi Milliye ve Kurtuluş Müzesi yapılması yönünde ortak görüş belirtildi.

Başkan Erim konuyu asla siyasi polemik konusu yapmayacaklarını söyleyerek, Karamancılar Konağı’nın tarihine yakışır şekilde yaşaması için mücadele edilmesi gerektiği vurgusunu yaparak;

– Kamuoyuna duyuru 

– Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşmek için randevu talebi

– İmza kampanyası

– Panel düzenlenmesi

– Büyükşehir Kent Konseyi ile toplantı önerilerinde bulundu.

Sayın Erim’in ve toplantıya katılım sağlayan herkesin mücadelesi çok kıymetli.
Dilerim Sayın Seçer, konuya her zaman yaptığı gibi kulaklarını tıkamaz ve inadından vazgeçip yaptığı yanlıştan bir an önce döner!..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum