Veli TAHİNCİ

Veli TAHİNCİ

TAHİNCİ BABA

Baro 'GÜÇLÜ'den yana olur mu?

14 Mart 2024 - 21:18

Adana Barosu'nun bir şikayet üzerine, üyesi hakkında aldığı disiplin sevki kararını görünce inanın çok güldüm.
Deveye sormuşlar?
- Neren eğri?
Deve cevap vermiş;
- Nerem doğru ki!..
Kıssadan hisse diyelim ve konumuza devam edelim.
Adana Barosu'na kayıtlı bir avukatla ilgili, İstanbul Barosu avukatları şikayette bulunmuş. Ve şikayet dilekçelerinde, "...müvekkil değil milyonlarca TL, çok daha düşük meblağlı harç ve yargılama giderlerini karşılama olanak ve imkanı maalesef hiç yoktur." ibaresine yer vermişler.
Adana Barosu da, bu şikayeti almış eline, evirmiş-çevirmiş, üyesi olan avukatı disipline sevk etmiş. Neymiş karar da; "...avukatın müvekkilin yargılama giderlerini üstlenmesinin avukatlar arasında haksız rekabete yol açacağını ve mesleki dayanışmaya zarar vereceği gerekçesiyle..." denilmiş kararda...
Baro yönetmeliğinde karşılığının ne olduğunu bilemiyorum avukat değilim. Ancak, emperyalizme karşı duruş sergilediklerini belirtenlerin, emperyalist tavırlara dayalı karar almasını doğrusu yadırgadım.
Yani; şikayette deniliyor ki, parası olmayan, harcı ödeyemediği için dava açamasın. Baro da buna onay veriyor ve hatta bir adım ileri giderek, avukat üyesini yargılıyor.
Şimdi diyeceklerdir ki; Avukatlık mesleğinin bilmem hangi maddesinin hangi bendinde...
Ya o bendleri sizin kadar bilmiyor olabilirim.
Ama o bendlerin arasında, Baro'daki nüfusu kullanılarak, aile eşrafıyla birlikte kurumlardan çıkar sağlamamakta olmalı.
Müvekkillerine gayri ahlaki yaklaşım sergileyen avukatların cezalandırılması ile ilgili hükümlerde olmalı.
Vardır... Tabii uygulanıyorsa...
Şimdi ben çıkıp, Baro'dakilerin hangi kurumlarda ne işler yaptığını tek tek yazsam, partizan tavırlarını bir bir anlatsam, ya da haklarında gayri ahlaki birçok şikayet bulunulanların isimlerini burada 'bold' harflerle yazsam...
Adana Barosu, bu isimler için de aynı kararlılığı gösterecek mi?
Ayrıca, bu kadar yazıyı sanki kabullenmiş gibi yazıyor görünsem de, disipline sevk edilen avukatın böyle bir şey yapıp yapmadığını bilemiyoruz. Ayıca, yapmışsa da adamlık yapmış.
Siz Baro'nun kanunundaki yönetmeliğe bakın; haksız rekabet oluşturuyormuş. Siz, adaletin savaşçısı mısınız yoksa adaleti kazancınıza alet etmek isteyip, adaletsizliğe yol açanlardan mısınız?
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum