Utku SAĞILIR

Utku SAĞILIR

Utku Sağılır'ın Kaleminden

Zeydan Karalar kimyanızı mı bozuyor?

11 Nisan 2021 - 16:47

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların 3-4 aylık maaşları içerideyken, 3 ayda bir maaş alırlarken, işçi kan ağlarken gıkını çıkarmayanlar, şimdi çalışanın alın teri kurumadan, zamanında, ücretlerin tıkır tıkır hesaplara geçirildiği bir dönemde, Adana tarihinin en başarılı, halkın parasını yerinde ve tasarruf ederek kullanma konusunda destan yazan Başkan Zeydan Karalar’ı beceriksizlikle suçluyorlar.

4 buçuk milyar liralık borçla ve aylık 60 milyon liralık açıkla devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesi’ni salgın öncesi artı veren bir belediyeye dönüştürmesi mi beceriksizlik? 

Önceki 5 yılda dökülen asfalttan daha fazlasını 18 ayda dökmesi mi beceriksizik? 

Salgına ve gelirlerin azalmasına rağmen halkın yanında olması, 1 yıldır nakdi ve aynı yardımda bulunması mı beceriksizlik? 

Yönetim mantalitesini değiştirerek belediyenin bütün birimlerinde yapılan israfı önleyip, hizmet için kaynak yaratması mı beceriksizlik? 

2018’de 145 milyon lira açık veren ve asla kar edemez denen ASKİ’yi, 2 yıldır artı değer üreten ve kentin ihtiyacı olan hizmetleri hayata geçiren bir kurum haline getirmesi mi beceriksizlik? 

Merkezde ve kırsalda, ilçelerde ve köylerde kanserojen özellik taşıyan asbestli içme suyu hatlarını değiştirip, en ufak yağmurda sel yaşanan noktalardaki altyapıyı düzeltmesi mi beceriksizlik? 

21. yüzyılda arıtmasız ilçeleri arıtmaya kavuşturuyor olması mı beceriksizlik?

Geçmişte hazırlanan ve bittiğinde Adanalının 1 buçuk milyar lirasına mal olarak Yedigöze Barajı’ndan devasa bir bölgeye su getirilmesini sağlayacak projeyi, sadece 300 milyon liraya yapacak olması mı beceriksizlik? 

4 buçuk milyar lira borç ve aylık 60 milyon lira açıkla devraldığı belediyede, kentin 50 yıldır çözülmeyen sorunlarına çare bulması mı beceriksizlik?

Adana’nın geleceğini yaratacak projeleri harıl harıl hazırlıyor olması mı beceriksizlik?
Covid-19’a yakalanıp atlatmasına rağmen, hiç böyle bir şey yaşamamışçasına, canını hiçe sayarak, doktorların günde bir iki saat çalışması gerektiğine dair uyarılarına karşın günde 20 saate yakın çalışması mı beceriksizlik?

Kimse kusura bakmasın!

Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi’nde yaptıklarını bir kenara bıraksak bile, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iki yılda yaptıklarıyla dahi şimdiden adını Adana tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Aslında Zeydan Karalar’ın siyasi rakiplerinin endişesini anlıyorum. Büyükşehir’deki ilk iki yılında, bu kadar engele ve zorluğa rağmen, böylesine işleri başaran Zeydan Karalar’ı, mali açıdan sorunlar azaldıktan sonra durdurmak, onun önüne çıkmak, rakibi olmak mümkün olmayacak. Bunu herkes adı gibi biliyor. O yüzden panik içinde, ilgisi ve alakası olmayan konular üzerinden eleştirerek yıpratmaya çalışıyorlar ama nafile. 

Haksız ve gerçek dışı olduğunu bildikleri bu suçlamaları, eleştirileri yapanlar gelip belediyedeki çalışanlarla konuşsun. Herkes ekmeğinin derdinde ve hangi görüşten olursa olsun, maaşlarının zamanında yatmasını sağlayan Zeydan Karalar’a dua ediyorlar. “Allah ondan razı olsun diyorlar.”

Doğru dürüst işe gelmeyen, gelse de katkı sağlamayan, sadece maaş alan toplamda iş akdi feshedilenlerin sayısı 1500 bile değilken 3 bin diye sürekli yalan üretenlerin söylediklerini asla ciddiye almıyoruz.

Adanalı da Zeydan Karalar’ın hangi şartlarda neler başardığını ve önümüzdeki süreçte neler başarmaya gücü olduğunu çok iyi biliyor. O yüzden Zeydan Karalar ile ilgili halkın memnuniyeti yüzde 65.

Onun için kimse boşa kürek çekmesin ve biraz insaf edip elini vicdanına koysun.  Zeydan Karalar, Adanalılar olarak hepimiz için şanstır.

Değerini bilip destek verelim…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum