Veli TAHİNCİ

Veli TAHİNCİ

TAHİNCİ BABA

İYİ Parti 'Filistin' ayıbını temizlemeli...

12 Mayıs 2021 - 00:55

İYİ Parti'nin kurulduğu günden bu yana başına gelmeyen kalmadı, her türlü baskı, ihanet, istifa girişimi gibi hareketler, partiyi yıpratsa da tecrübeli siyasetçi Meral Akşener partiyi ayakta tutmasını bildi.

Genel Başkanlık'tan istifa etti, taban Akşener'i istifadan geri döndürdü. Akşener, dış muhalefetten ziyade, kendi içerisindeki ihanet ve yanlışlarla savaşmaya devam ediyor. Teşkilatlardaki bölünmeler, kurucuların istifası gibi bir dizi olaylar ve bugün gelinen durum !

Meral Akşener, İsrail'in Filistin'e, yani Mescid-i Aksa'ya saldırıyı kınayan ve Filistin'in yanında olduğunu açıklayan ilk siyasilerden, ancak Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci öyle bir paylaşım yaptı ki, ne partisine, ne de insanlığa yakışır!..

Başta, İYİ Partililerin olmak üzere tüm Türkiye'nin tepkisini toplayan İl Başkanı paylaşımını kaldırdı. Meral Akşener'in kendine zarar verenleri uzakta aramasına gerek yok. Aydın İl Başkanı gibi yöneticilerin talihsiz açıklamaları, partiye zarar vermeye yeter de artar bile.

Aydın İl Başkanı'na seslenmek istiyoruz; Senin açlıkla kıyasladığın, küçücük çocukların ölümü, minicik çocukların babasız kalması... Açlıktan ölenlerden söz etmişsin. Bizim haberimiz olmadı açlıktan ölenlerden(!) Ki, böyle birşey olduysa, Ramazan ayında açlıktan ölenin olması ülkenin ayrıca ayıbı, ki bu ülke yönetimi içerisinde siz de varsınız...

Esnafın zor durumu konusunda haklı olabilirsiniz, pandemiye dikkat çekmek konusunda açıklamanız yerinde olabilir. Ancak Filistin'de yaşananları küçümseyerek, bu saldırıyı kınayarak oradaki insanlara destek olanlara söz söylemeniz, ne siyasi ahlağa, ne de insanlığa sığmıyor.

Sayın Meral Akşener, sizin Türkiye ve müslümanlar konusundaki duyarlılığınızı eminim herkes biliyordur. Ancak böyle bir il başkanı ile partiyi iktidara taşıyacağınızı düşünüyorsanız, emin olun yanılıyorsunuz.

Bu il başkanının arkasında belki parti üst düzey yöneticileri de olabilir, belki hatırlı kişilerde durmaya çalışabilir, ancak böyle talihsiz açıklamayı yapan birinin parti yöneticisi olarak devam etmesi, yarın başka talihsiz açıklamaların da önünü açacaktır.

Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, öncelikle yaşattığı bu talihsiz açıklama nedeniyle, hem Türk, hem müslüman halka bir özür borçlu. İYİ Parti'ye yakışan ise Demirci'nin istifasını istemek veya görevden almak.

Evet Filistin bizim sorunumuz, tüm dünyanın sorunu. Çünkü orada çocuklar katlediliyor. Filistin'i savunmak Hamas'a düşüyorsa, bu tüm dünya ülkelerinin ayıbı.

Herkes ayıbını temizlemeli. Demirci ayıbını temizlemek ise İYİ Parti'nin borcu...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum