Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Zeydan Karalar'ın 'makam' dersi...

11 Temmuz 2020 - 00:30

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldiği günden bu yana, borç batağında devraldığı belediyeyi ayağa kaldırmak için canla başla mücadele ediyor.

Önce, haksız maaş alanlarla amansız bir mücadele başlattı. Sonra da, aylarca maaş alamadığı için evine ekmek götüremeyen, bankalarla başı derde giren çalışanların alacaklarını ödedi ve maaşlarını düzene koydu.

Zeydan Karalar, asıl mücadeleyi ise yapılmayan işlerin faturasını iptal etmek ve geçmişten hakedilmeyen ama hakedişleri yapılmış işlerde verdi. Birçok haksız faturayı iptal etti bazıları ise teftiş kurulu tarafından inceleniyor.

Tam da bu sırada, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bir alacaktan dolayı icra memurları geliyor ve Büyükşehir Belediyesi'nin onca malı mülkü varken, Başkan'ın makam odası apar topar yediemine götürülüyor. Makam odası boşaltılıyor, bir yandan da kentte yaygara kopartılıyor.

Başkan Karalar, kendisine yapılan bu algı operasyonunu yutmayacak kadar siyasi ve hayat becerisi olan birisi. Hemen basın toplantısı yapıyor ve kahvehane masasından 'Ben halkım' edasıyla, Adana'yı yönetmek için makam masasına ve koltuğuna ihtiyacı olmadığını açıklıyor...

Kamuoyundan bir kaç cılız ses, Zeydan Karalar'ı yıpratmaya çalışsa da, Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı basın ekibi, Başkan'ın açıklamasını tüm ülkeye duyuruyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Zeydan Karalar'a destek telefonları ve mesajları yağıyor.

Ortada bir yanlış olsaydı, böyle mi olurdu?

Aksine, herkes eleştirir, saldırır hatta kamuoyu önünde küçük düşürürdü.

Ama öyle olmadı...

Birilerinin istediği gibi de olmadı...

Zeydan Başkan, bu saldırıdan güçlenerek çıktı...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum