Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Ve Hülya Erdem yanlıştan döndü

08 Aralık 2021 - 14:36

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in 37 sözleşmeli personel kadrolarını kapatacağı haberini Çukurova Metropol olarak bir hafta boyunca belgeleriyle gündeme taşıdık.

37 personel ve ailesinin psikolojisini bozacak derecede büyüyen bu girişim, meclis üyelerinin dik duruşu ile geri tepti.

Meclis üyelerinin tepkisini gören ve yanlışından dönen Hülya Erdem, kendi gündeme getirdiği maddeyi reddetti.

Hülya Erdem'i sadece bu yönden kutluyorum, en azından hatasını kabul edebilecek soy ismine yakışır bir davranış sergiledi sonunda.

Biz bu savaşa neden girdik?

Çünkü olay başından sonuna kadar, işçinin, emekçinin davasıydı...

Çünkü, yapılmak istenilen, basit bir işten çıkartma değil, geçmişle hesaplaşmanın bir başka yöntemiydi.

Ceyhan son yıllarda, hizmetinden çok personel kıyımları ile gündeme gelmişti. Hülya Erdem de inadından vazgeçmeyerek, personel kadrolarını kapatmak için meclisten etkiyi, meclisin son toplantısında gündeme getirdi.

Orada şaşırdığım çıkışlar yaşandı...

AK Partili meclis üyesi, "Bunların tamamına yakını sizin dönemde alınan personeller, partili partisiz tüm çalışanların görevlerine devam etmesini istiyoruz" diyerek, Erdem'in partililerine sahip çıktı.

MHP'li meclis üyesi de aynı yönde tavır sergiledi.

Bağımsız meclis üyesi ise acı gerçeği patlattı; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözleşmelilere kadro isterken siz işlerine son vermek istiyorsunuz...

Biz yazarken bazı küçük tepkiler gelmişti; parti zarar görüyor diye...

Oysa partiye zarar veren biz değil Başkan Erdem'in taa kendisiydi. Ki, bu yanlışını da meclis üyeleri gündem görüşmesinde kendine net bir şekilde gösterdi.

Günlerce yazınca, birileri öküzün altında buzağı arasa da, biz amacımıza ulaştık ve 37 çalışanın ekmeğinden edilmesinin önüne geçtik. 

Gururluyuz...

Mutluyuz...

Emekçinin ve çalışanının yanındayız..

Bu süreçte Çukurova Metropol ailesi olarak, emeği geçen herkes adına, bir nebze bu işte katkımız olduysa, ne mutlu bize...

Bundan böyle de, işçinin ve emekçinin yanında tavır göstereceğimizin bilinmesini isteriz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum