Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Polis yakalıyor, mahkeme serbest bırakıyor

15 Aralık 2021 - 16:47

Adana Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda gerçekleştirdiği uyuştucu operasyonlarıyla sıkça göndeme geliyor. Bu haberleri okudukça içim ısınıyor. Çünkü uyuşturucu ile mücadele özellikle Adana'da çok önemli.

Geçtiğimiz günlerde, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında, Ceyhan civarında kuru üzüm yükü taşıyan bir TIR'a operasyon düzenlendiğini ve çuvalların arasında 65 kilo esrar bulunan bavulları,, narkotik köpeğinin yardımıyla kısa sürede buldu.

TIR'da bulunan 2 zanlı gözaltına alındı.

Kim zehir ticareti yapıyorsa, bin beter olsun.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün filmleri aratmayan operasyonunu keyifle izledim.

Fakat, ajanslara düşen, 65 kilo esrarla yakalanan 2 zanlının serbest bırakıldığı haberini okuyunca içimdeki o keyif, nefrete dönüştü.

Polisin, belki de aylarca uğraşıp, istihbarat topladığı, teknik takip yaptığı ve başarı ile sonuçlandırdığı operasyonda, 65 kilo zehir taşıyan araçta bulunanlar nasıl serbest bırakıldı. 

Baklava çalanın aylarca hapis yattığı ülkemde, 65 kilo uyuşturucu ile binlerce gencimizi zehirleyecek olanlar, maalesef serbest bırakılmış.

İlk habere çok mutlu olurken, ikinci haberi okuyunca, aklıma binbir türlü soru geldi.

Bu olayları aslında emniyet muhabirliği yaptığım dönemlerden hatırlıyorum. Konteynırlarla uyuşturucu yakalatanlar da serbest bırakılmış ve sonrasında yeniden yakalama kararı verilmişti ama atı alan da Üsküdar'ı geçmişti. Yani kayıplara karışmıştı.

Emniyetin operasyonunu izleyen torbacıların içine korku hakim olurken, eminim serbest kalma haberlerini okuyunca, kendilerinde suç işleme güveni bulmuşlardır, ki bu toplum için büyük bir felaket.

Herşeye rağmen, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci başta olmak üzere, operasyonda emeği geçen herkesi tek tek kutluyor, böyle başarılı operasyonların devamını diliyorum.

Sakın ha, serbest bırakıldılar diye bir rehavete kapılıpta, operasyondan vazgeçmeyin, bu suçu işleyenlere en ağır cezayı verecek savcı ve hakimlerimiz halen var merak etmeyin.

Yine de, bu serbest bırakılmanın ardında bir şeyler yaşandı mı, yaşanmadı mı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuyu çok iyi araştırmalı diye düşünüyorum.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun girişimlerini severek izliyoruz fakat Adalet Bakanlığı da, en az İçişleri Bakanlığı kadar bu olayların üzerine hassasiyetle eğilmeli.

65 kilo esrarla yakalananlar serbest bırakılırsa, yarın bizim cahil milletimiz 65 kiloya kadar uyuşturucu taşımak serbest diye yorumlar Allah korusun!

Bu vebalin altında kimsenin kalmak isteyeceğini sanmıyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum