Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

MOBİL ÖDEME  SOYGUNU ve SİSTEMİN ÇARESİZLİĞİ

04 Haziran 2021 - 22:41

Bilişim ve teknoloji geliştikçe, medeniyetin arttığını görmekteyiz diyemiyorum maalesef.

Oysa, teknoloji insanlığa ışık tutan ve geri kalınmaması gereken bir şey. Ancak, ülkemizde her ne hikmetse, teknoloji her türlü sahtekarlık için kullanılır oldu.
Nasıl mı?

Çocuğu olanlar bilirler; Oyun parası var oyunların genelinde, ki ben telefon ve bilgisayar oyunlarından çok anlamam, yazılım ve bilişim de birikimli biri olmama rağmen.

Çocuklara hediye oyun puanları ve ücretsiz oyun destekleri adı altında önce kayıtlar alınıyor sonra doğrulama ve mobile ödemeden çekilen fahiş ücretler.

Ne hizmeti veriyorsun kardeşim koca bir hiç.

Bunu ne zaman anlıyorsunuz, tabi ki faturayı gördüğünüzde. Sonrasında ise internetten iptalinin zorluğunu görünce, nasıl bir oyunun içerisinde olduğunuzu anlayamıyoruz.

Hadi biz anlıyoruz ve müdahale ettik diyelim. Ya bu işleri bilmeyen birileri...

Bunların başında ise 'Cepzone' isimli bir uygulama geliyor!..

Yahu arkadaş; Mobil Ödeme denilen sistem, insanoğlunun hayatını kolaylaştırmak için çıkarılan ve gerçekten oldukça kullanışlı bir sistem.

Siz insanları dolandırasınız diye bulunmuş bir şey değil...

Özellikle de çocuklar üzerinden tuzaklar kurularak, haksız elde edilen bu kazançların önüne geçilmeli. 

Maalesef ülkemiz düzeninde, siz herşeyi kabul etmiş göründüğünüz için bu parayı tahsil edemiyorsunuz, dava açsanız haksız çıkıyorsunuz, peki ya bu hizmetten ne kadar yararlandınız? Bilen yok.

Çünkü, bu tip tuzaklara düşenler, hizmetin ne olduğunu bile bilmiyor. Hediye zannedilen şey, başınıza çorap örebiliyor.

Peki, bu sahtekarlığı yapılanlar ile ilgili yaptırım konusunda ne yapılıyor, koca bir hiç...

Fake ve klon siteler üzerinden yapılan bu sahtekarlık tespit edilemez mi? Tabi ki edilir. Hiçbirşey bilmiyorsanız sikayetvar.com'a girerseniz, binlerce dolandırıcılık şikayetini görürsünüz.

Bu şikayetleri gören, cep telefonu operatörleri, bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için, mobil ödemede neden kara liste oluşturmazlar!!!

Kredi kartına 5 TL eksik ödendiğinde, Merkez Bankası'ndan güvensiz olarak mimlenirken, bu tür dolandırıcı ve sahtekarlık peşinde koşanların önünde neden durulmaz?

Çok basit; Bu işler genellikle yabancı serverlar üzerinden yapılır. Ancak, bu hizmetlerin mobil ödemesi Türkiye'deki 3 operatör tarafından tahsil ediliyor.

Çocuklarımızı tuzağa çeken bu vampirlere birileri 'dur' demeli.

Üzerine titrediğimiz, dokunmaya, öpmeye, sevmeye kıyamadığımız çocuklarımızın psikolojilerini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok.
Bu düzen bozulana kadar, bu işin takipçisi olacağım...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum