Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

İHYA OLDUNUZ (!)

17 Temmuz 2021 - 01:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Haziran'da, resmi kurum ve kuruluşların tasarruf yapmaları konusunda bir 'genelge' yayımladı.

Genelgede, tam 11(yazıyla onbir) farklı madde vardı, uygulanması istenilen tedbirlerle ilgili.

Buraya kadar herşey güzel, hoş...

Elbette, kurum ve kuruluşlardaki tasarruflar yapılmalı, devletin malının deniz olmadığı hatırlatılmalı, ki bu görev basın yayın organları olmak üzere, yürütme ve yargının da asli görevi...

Ne hikmetse, bu 11 maddeden ilk uygulanan, basın ve yayın giderleri konusundaki madde, ilk uygulanan oldu resmi kurumlarda...

Başkanlar, talimatlar verdi, müdürler göbek attı. Bir davul zurnanız eksikti...

Basından bu kadar mı şikayetçiydiniz...

Evet bizim de çıkardığımız bir basın yayın organımız var. Ama bunun için hiç kimseden abone ve reklam talebinde bulunmadık, bulunmayacağız.

(Dipnot: son 2 ayda 6 belediyeden gelen ilanı yayınlamamış bir basın yayın organıyız)

Belediyelerde görev yapan danışman arkadaşlarımızın isteği üzerine, bazı belediyelere dilekçe gönderdik ve gazetemize abone olundu. Zannedersiniz, belediyenin bütçesinin hortumunu bizim gazetelere bağladılar.

İlk işleri ise genelge yayımlandı ve 1 Temmuz'da talimatlar verdiler, basının aboneliklerini durdurun, reklamlarını kesin, 'oh be kurtulduk edaları...'

Bilmeyenlere de anlatmış olalım; bu nara atan siyasiler, daha düne kadar basın mensuplarıyla iyi geçinmek ve gazetelerde bir sayfa öne, 2 sütun fazla yer alabilmek için büyük çaba gösteriyorlardı. Ne var ki, ilk unutulanlar da yine gazeteler oldu..

Yanlış anlaşılmasın lütfen; genelge geri çekilse de, hiçbir kurum ve kuruluştan abonelik, reklam talebimiz yok ve olmayacakta...

Burada, basın üzerinden prim yapanların, basının geliri söz konusunu olunca ne kadar rahatsızlarmış bunu görmüş olduk. Umarım diğer meslektaşlarım da bunu görür ve ona göre hareket eder!!!

Ben de siyasiler gibi oldum kusura bakmayın...

Genelgenin ilk basın bölümünden başladım(!)

Şimdi geriye kaldı 10 madde... Ve basının gelirinin kesilmesi için direkt talimat verip, başkanları gazlayanlara, diğer 10 maddenin ne anlama geldiğini birer birer anlatacağız.
Sanırsınız, belediyeler gazetelere abone oldular, 3-5 kuruş reklam verdiler diye batağa sürüklendiler..!

Genelgenin ilk ve tek maddesini uygulayanlar; size sesleniyorum...

Bu talimatla İHYA OLDUNUZ... 

Artık belediyenin kuruş borcu kalmaz ve siz de bugüne kadar, gazetelere abone olup reklam verdiğiniz için yapamadığınız hizmetleri çatır çatır yerine getirirsiniz (!)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum