Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

ERKEN SEÇİM ÇANLARI

03 Haziran 2021 - 07:30

Her dönem, 'erken seçim' naraları atılır. İktidarın veya muhalefetin kim olduğu önemli değil. 

Ancak bu kez erken seçim için ciddi çalışmalar yapılıyor.

Nasıl mı?

Mesela AK Parti, seçimde görev alacak sandık görevlilerinin listesini hazırlamış ve hatta görevli olarak tayin ettiği kişileri tek tek arayarak, görev almak isteyip istemedikleri soruluyor. Görev almak istemeyen olursa, ki sanmıyorum. Hemen yedekten bir isim aranıyor ve sandıklar kontrol altına alınıyor.

AK Parti'nin seçimlerde yaptığı en önemli şey, sandıklara sahip çıkmaktı ve önümüzdeki seçimde de bu sandık disiplinini elden bırakmayacağa benziyor.

Erken seçim nereden çıktı demeyin.

Bir siyasi parti, üye kaydı, siyasal ve sosyal etkinlikler yerine, sandık görevlisi belirlemek için çalışıyorsa, erken seçim kapıda.

Yok, bu erken seçim değilse, inanın, AK Parti'nin yaptığı bu çalışma siyasal açıdan devrim niteliğinde bir hamle. Ki, AK Parti bunu hep yapıyor.

Ülkenin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulursa ve ülkede bu dönem yapılan hizmetlere şöyle bir göz attığımızda, diye dokunur pek birşey görünmese de, ülkenin ekonomik durumu ortada.

Yaratılan suni gündemler ve bir takım algı operasyonları ise ülkemizin vazgeçilmezi olmuşçasına, birbirinin kovalıyor. Ülkemin güzel insanına 'cambaza bak' yapıldığı düşüncesindeyim.

Ama artık halk cambaza değil, siyasi cambazlık yapanlara bakıyor. Bu cambazlara dersini vermek için de sandıkların önlerine konulmasını bekliyor.

Genel Başkan'a dayalı siyasette, halkın değil de, halka dayatılan isimlerin seçildiği bir seçim sisteminde, erken seçim neyi değiştirir bilemem. Ancak, seçimler zamanında yapılacak olsa da, seçim için sahaya inildiğinde, belge ve kayıt savaşlarının başlayacağı aşikar.

Siyasi Meydan Muharebesi'nin galibi kim olur bilinmez. Bildiğim birşey var ki, yıllardır söylediğim ve yazdığım gibi, bu seçim sistemiyle kurulacak hükümetler, bir önceki dönemi mumla, çırayla aratacak.

Gelelim konumuza ve yazımızı bağlayalım. AK Parti'nin cevval ve tecrübeli yönetimi, gerek erken seçim, gerekse zamanında yapılacak seçim için bu kadar sıkı çalışıyorsa, AK Parti Adana, üye kayıt sayısında yakaladığı başarıyı, seçim sonuçlarına da yansıtacağa benziyor.

Benden söylemesi, bu çanlara kulak verin...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum