Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

CHP üzerindeki 'İNCE' hesaplar (!)

06 Ağustos 2020 - 15:37

Ülkemiz ekonomik olarak kan ağlarken, insanlar evlerine ekmek götüremeyip yerel yönetimler iş yapamaz hale gelirken, gelirin azaldığı giderin arttığı ülkemde, Muharrem İnce Parti kuracakmış. Kendisine destekler de varmış!

Bu ülkenin yakın geçmişine baktığımızda, gençler her ne kadar ülke yönetiminde koltuk ve makam sahibi yapılmasalar da, ülke siyasetine yön vermektedirler.

Muharrem İnce, bundan tam 6 yıl önce, yani 2014 Eylül'ünde CHP'nin büyük kurultayında genel başkanlığa aday oldu ve TBMM'deki pöpülaritesini kamuoyunda da iyiden iyiye hissettirdi. Burada en önemli etken ise CHP Grup Sözcüsü olmasıydı.

Bazen insanlar, kerameti kendisinde sanıyor ya, anlamıyorum, anlayamıyorum...

Neyse, konuyu dağıtmadan devam etmek istiyorum. 2014'te Muharrem İnce'ye adaylık yarışında ve sonraki tüm çalışmalarında gençlik kollarından önemli destekler olmuştu. En büyük destek ise Önder Sav ekibinden gelmişti... Hatta arkasındaki güç, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın siyasi birikimleriydi.

Bu konuda da en güzel tepkiyi, bir zamanlar Muharrem İnce'nin başarısı için gece gündüz koşuşturan gençler oldu. Gençler, gemiyi terk eden Muharrem İnce'nin arkasından gitmeyeceklerini ve sonuna kadar partide mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Bugüne baktığımızda ise Muharrem İnce, CHP'de kalmak için kendini zorladığını ama bunu yapamadığını açıklamış. 

Tabii bu açıklamanın ardından, peşpeşe tepkiler yağmaya başladı. Parti içerisinde mücadele etmek yerine partinin gücünü bölmeye çalışmakta neyin nesi... Bu zihniyet kime hizmet ediyor.

Bir olayın arkasında neler olduğunu görmek için, yaşanılanın en çok kimlere yaradığına bakılmalı. Bu güzel bir stratejidir ve geçerliliği çok yüksektir.

Saray'a gitti, gitmedi bilemem... Ancak Muharrem İnce'nin bu yaptığı en çok Saray'a yarayacak...

Gelelim işin başka bir döngüsüne... Neymiş efendim, belediye başkanları siyasete etki ediyormuş. Ve bu durumdan rahatsızlarmış. Yahu arkadaş, bu hep böyleydi ki zaten. Başkanların adaylıkları, siyaseten yapılıyorsa, haklı olarakta başkanlar hedeflerine ilerlemek için siyasette haklı rol oynuyorlar.

Asıl dikkat çekmek istediğim ise CHP içerisinde yapılan çirkin mücadeleye verilen subliminal mesaj da veriliyor!!!

Partinin genel başkan yardımcıları ile ilgili daha önce hamle yapanlar, bu açıklamaya sevinip, 'Bakın partiden insanlar kaçıyor bu isimler üzerinden' derseler şaşırmam...

CHP'nin üzerinde bazı kirli eller bir takım oyunlar kuruyor ne yazık ki... Bunun sebep ve sonuçlarını yakın zamanda hep birlikte yaşayarak öğreneceğiz.

Demem o ki, CHP'nin üzerinde birileri 'İNCE' hesaplar yapıyor...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum