Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Bu halk seni niye sevmesin Mustafa Çay?

10 Ağustos 2021 - 12:51

Belediyelerde, denetim komisyonu raporlarına ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu günümüzde, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın uygulaması karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim.

Başkan Çay'la görüşmek için Pozantı'ya gittiğimizde meclis toplantısı başlamıştı, müsade alarak toplantıya katıldığımızda ise belediyenin nereden ne kadar kazandığını, kime ne kadar borcu olduğunu, borçların ve alacakların niteliklerini anlatıyordu, meclis üyeleri ve basın mensuplarına.

Mustafa Çay, 3 dönemdir yürüttüğü Pozantı Belediye Başkanlığı görevinde, borç yükü altında aldığı belediyeyi alacaklı bir kurum haline dönüştürmüş.

Pozantı'da kurutma ve paketleme tesisi, Akçatekir'de restaurant, Belemedik'te bungalovlar, dinlenme tesisi ve restaurant, butik otel...

Anlayacağınız, bir belediyenin yapması gereken dışındakileri de hayata geçirerek, hem belediyeye gelir sağlamış, hem de istihdamı doğal olarak artırmış.

Mustafa Çay, 'yetmez' diyerek, bir baba, ağabey edasıyla, Pozantı halkına kazanç kapısı aralamış...

Halk, evlerinde, işyerlerinde meyve sebze kurutuyor, belediye değerinde satın alarak, kurutma ve paketleme tesislerinde hiyyenik ve orğanik olarak satışa sunuyor.

Kim kazandı?

Halk kazandı, belediye kazandı, yüzlerce hatta binlerce kişinin gelir kapısı oldu...

Başkan Mustafa Çay ilk göreve geldiği yıllarda, belediyenin çalışan aracı yok durumundaydı. Partili partisiz tüm kurumlarla kurduğu güzel iletişimler sayesinde, belediyesine araç hibeleri sağladı, belediyeyi ayağa kaldırdı ve ilçenin tüm hizmetlerini başarılı bir şekilde yürüttü.

Anlaşılan o ki, Başkan Çay, belediyenin yapması zorunlu olan işlerini hizmetten görmeyip, halkın refahını ve rahatını düşünerek, hem ekonomik, hem de sosyal olarak projeler üreterek hayata geçirmiş.

Bu hizmetleri yaparken de, her ayın ilk meclis toplantısında, belediyenin tüm gelir ve giderlerini kalem kalem açıklamış. Yani, diğer belediyelerde görmediğimiz şeffaflık konusunda Başkan Çay, çığır açmış...

Adamın yaptığından korkusu olmadığı gibi haklı olarak gururunu da yaşıyor. 

Yaptığımız kısa bir gezide, gerek ilçe halkı, gerekse ilçeye akın eden yerli turistte Başkan Çay'ı bağrına basıyor.

Bu arada yaptığı hizmetler bununla da sınırlı değil, Başkan Çay, kendi bünyelerinde kurduğu ahşap ve marangoz atölyesinde ürettiklerini hem ilçeye hizmet için kullanıyor, hem de kurumların taleplerine yönelik imalatlar gerçekleştiriyor.

Üstelik, buğday ekin belediye, hasat ettiği ürünü değirmende una çevirip, paketleyip satışa sunuyor.

Bunlar ilk aklımıza gelenler...

Helal olsun Mustafa Çay, sadece belediye başkanlığı yapmamışsın, Pozantı halkına ağabeylik, babalık yapmışsın...

Bu halk seni niye sevmesin!...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum