Kozan, Ceyhan ve Karataş'ın ardından Kuruköprü Kurs Merkezi de açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesini borç batağından hizmet atağına geçiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin fiziki çehresini değiştirirken sosyal belediyecilik...

Kozan, Ceyhan ve Karataş'ın ardından Kuruköprü Kurs Merkezi de açıldı
07 Mart 2024 - 11:10
Adana Büyükşehir Belediyesini borç batağından hizmet atağına geçiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin fiziki çehresini değiştirirken sosyal belediyecilik faaliyetlerini de tüm hızıyla sürdürdü.

Kozan, Ceyhan ve Karataş'ın ardından Seyhan Kuruköprü'de de LGS ve YKS'ye hazırlık eğitiminin verildiği kurs merkezinin açılışını yapan Başkan Karalar, gördüğü yoğun ilgi karşısında "Bu muhteşem tablo, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu göstermek için yeterli" Dedi.

Kuruköprü Kurs Merkezi'nin açılışına Karalar'ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve Adanalılar katıldı.

Kuruköprü Kurs Merkezi öğrencilerinden Anıl Kaymakoğlu, kurs merkezi öğrencileri adına Karalar'a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Adana'ya hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmadan, halkın ihtiyaçlarına göre hareket ettiklerini bildiren Karalar, "Biz Adana'da boşa para harcamayan, hangi noktada neye ihtiyaç varsa ona göre hizmet götüren bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Sadece Adana'nın fiziki ihtiyaçlarını karşılamıyoruz; Adana'nın ekonomik, kültürel, sosyal alanlardaki talep ve ihtiyaçlarını da tahlil edip hizmetlerimizi doğru noktalara yapıyoruz. Başarımızın temelinde de bu yatıyor" diye konuştu.

"Kapasite 3 binden 5 bin öğrenciye çıkarılacak"

Karalar konuşmasının devamında açtıkları kurs merkezlerinden 3 bine yakın öğrencinin faydalandığını, önümüzdeki dönemde ise bu sayının 5 bine çıkarılacağını kaydetti. Karalar, "Toplamda 5 bin metrekare alanda, her biri kendi branşında çalışan 55 öğretmenin eğitim verdiği Kuruköprü Kurs Merkezi, aynı zamanda atanamayan öğretmenlere sağladığı istihdam ile de sosyo-ekonomik bir yaraya merhem oluyor" diye belirtti.

Gençlerin bir ülkenin geleceği olduğunu sık sık vurgulayan ve eğitimde gençlerin önünü açmak için çok sayıda hizmeti hayata geçirdiklerini anlatan Karalar, kira giderini karşılayamayan öğrencilere yönelik Adana Kent Meydanı başta olmak üzere, Pozantı ve Aladağ'da yurt açtıklarını; erişilebilir eğitim için ise kente, İnce Memed, Saimbeyli, Kozan, Kuruköprü, Dumlupınar, Karayusuflu, Hadırlı, Karataş ve Güneşli-Yamaçlı'ya tam donanımlı Halk Kütüphanelerini kazandırdıklarını ifade etti.

"Daha modern ve yaşanabilir Adana için"

Modern, çağdaş, daha yaşanabilir, daha mutlu bir Adana için yılmadan, yorulmadan adana adana çalıştıklarının altını çizen Karalar, borç yüküne, pandemiye ve deprem felaketine rağmen büyük işlere imza attıklarını bildirdi. 3 yeni alt geçidi, 5 yeni bulvarı, 221 cadde ve bulvar yenileme işini, 111 otobüs ve 321 iş makinesi alımını, ücretsiz kurs merkezlerini, kütüphaneleri, aş evini, arıtma tesislerini, altyapı üstyapı yenilemeyi, çiftçi ve üretici desteklerini hayata geçirdiklerini ve devasa hizmetleri borçlanmadan yaptıklarını anlatan Başkan Zeydan Karalar, borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirmenin tam anlamıyla mali bir başarı olduğunun da altını çizdi.

"Bizim bir görevimiz de Cumhuriyeti ve geleceği düşünmek"

Önümüzdeki dönemde hizmet atağının, 8 alt geçit, kültür merkezi, metro, tramvay, nostaljik tramvay, otogar, yaşlı yaşam merkezi, ilçelere arıtma tesisi, spor tesisleri, yeni kütüphaneler sosyal yardımlar ile devam edeceğini bildiren Karalar, "Bizim bir görevimiz de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti korumak ve geleceğini düşünmek" dedi.

Otogar Projesine parantez açan Karalar, 1 yıl mecliste bekleyen Otogar Projesi'nin 20 Kasım 2023'te AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini bir kez daha açıkladı.

Kuruköprü Kurs Merkezi'nin açılışı, öğrenciler, öğretmenler ve siyasilerin katılımı ile gerçekleştirilirken, Karalar gençlere powerbank hediye etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum