MEÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar: "Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için YÖK'e başvurumuzu yaptık"

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurularını yaptıklarını...

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar: "Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için YÖK'e başvurumuzu yaptık"
19 Nisan 2024 - 10:15
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurularını yaptıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Yaşar, Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Anamur Meslek Yüksekokulu ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak yeni bölüm ve programlar hakkında bilgi verdi. Yaşar, Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde bir lisans bölümü, Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki ön lisans programı ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise bir ön lisans programı için Yükseköğretim Kurulu'na gerekli başvuruların yapıldığını ifade etti.



"Anamur'a ilk kez bir lisans programı açılması için başvuruda bulunuldu"

Programlarla ilgili bilgi veren Yaşar, "Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde 'Turizm İşletmeciliği' lisans bölümünün eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması planlanmakta. Bu program için 25 öğrenci alımı için gerekli başvurular YÖK'e yapıldı. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda Anamur ilçesinde ilk kez bir lisans programı eğitim-öğretim faaliyetine başlayacak. Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde bin 157 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten 8 aktif ön lisans programı bulunmakta. Açılması planlanan 'Çocuk Gelişimi' ile 'Özel Güvenlik ve Koruma' ön lisans programları için de ayrı ayrı 40 kontenjan olacak şekilde öğrenci alımı için YÖK'e gerekli başvurular yapıldı" dedi.



Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği ön lisans programı açılacak

Yaşar, "Aydıncık Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde ise 'Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği' ön lisans programının eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması için gerekli akademik kadro süreçleri tamamlandı. 30 öğrenci kontenjanı için YÖK'e gerekli başvurular yapıldı. Aydıncık Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerine Anamur'da devam edecek. Anamur'da bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılması planlanan, lisans bölümü ve ön lisans programları YÖK tarafından onay verildiği takdirde 2024-2025 eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlayacak" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum