Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi bayramda da ziyaretçilerini ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verdiği Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, Ramazan Bayramında da...

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi bayramda da ziyaretçilerini ağırlıyor
12 Nisan 2024 - 11:50
Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verdiği Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, Ramazan Bayramında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Bayram tatilinde çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek isteyen aileler, iklim ve çevre bilim merkezinin yolunu tuttu. Gözlemevi seansları ve deney düzenekleri ile çocuklara iklim ve çevre bilincinin aşılanmasını sağlayan merkez, hem şehir içinden hem şehir dışından gelen ziyaretçilerinin beğenisini topladı. Türkiye'nin en büyük perde çapına sahip planetaryumu ile Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan merkezde aileler, Kozmik Macera adlı kısa filmi izledi. Çocuklar da galaksi ve uyduları, güneş sistemini planetaryum aracılığıyla yeniden keşfetmenin tadını çıkardı. 29 Ekim 2023'te hizmet vermeye başlayan merkezi şimdiye kadar 66 bin kişi ziyaret etti.



"Üniversite öğrencileri de merkezimize rağbet gösteriyor"

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde çalışan Özge Karaer, Ramazan Bayramının 2. gününden itibaren merkezin ziyaretçilere açık olduğunu belirtti. Merkeze hem şehir içinden hem şehir dışından ziyaretçi geldiğini belirten Karaer, "Bayram dolayısıyla diğer illerden gelen misafirimizin sayısı oldukça fazla. Burada çocuklar hem tatillerini yapıyorlar hem dinlenip eğleniyorlar. Bir yandan da okullarında gördükleri bilgileri de düzenekler sayesinde yeniden deneyimliyorlar. Bu sayede çocuklar zihinlerindeki bilgileri taze tutuyorlar" dedi.

Gün içinde randevulu sistemle çalıştıklarını ifade eden Karaer, merkezin açıldığı günden itibaren 66 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydetti. Öğrencilerin, okullarda teorik olarak öğrendiği bilgileri merkezde inceleyip anlayarak veya izleyerek kafalarında pekiştirdiklerini dile getiren Karaer, "Burada iklim ve çevre temalı düzeneklerimiz var. Bu da öğrencilerin ilgisini çekiyor. Üniversite öğrencileri de merkezimize rağbet gösteriyor" diye konuştu.

Uzay ve gök bilimlerine ilginin oldukça yoğun olduğunu ve planetaryum aracılığıyla vatandaşların bunların yeniden keşfettiğini sözlerine ekleyen Karaer, bayram boyunca ziyaretçileri ağırlamaya devam edeceklerini vurguladı.



Demir: "Okuldaki derslerime çok yardımcı oldu"

Çocuğuyla bayram tatilini değerlendirmek için merkezi ziyaret eden velilerden Hakan Doğan "Kreşe giden 4 yaşındaki oğlumun dünyayla ilgili merak ettiği sorular vardı. Dünya küresini gördüğü gibi yer çekirdeğini bildi. Çocuklarımız burada direkt bilgi sahibi olabiliyor" dedi.

Şehir dışından merkezi ziyaret eden 2. sınıf öğrencisi Miray Su Demir "Burası çok güzel. İçeriye girince çok heyecanlandım. Okuldaki derslerime çok yardımcı oldu. Kumdan dünya oluşturdum ve oyun oynadım" diye konuştu.

Gülnar'da yaşayan öğretmen Çiğdem Tay Yıldız ise merkezin özellikle çocukların Fen Bilgisi dersini pekiştirmek için oldukça faydalı olduğunu kaydetti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum