Soydan: "Büyükşehrin bütçesi emekliye, gençlere, yatırımlara yeter"

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyükşehir Belediyesinin bütçesi doğru kullanılırsa, emekliye 10 bin TL destek verir, gençlerin geleceğine...

Soydan: "Büyükşehrin bütçesi emekliye, gençlere, yatırımlara yeter"
25 Mart 2024 - 12:20
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyükşehir Belediyesinin bütçesi doğru kullanılırsa, emekliye 10 bin TL destek verir, gençlerin geleceğine ışık tutar, 19 Mayıs'ta tüm üniversiteli gençlerimize bin lira sosyal destek verir, dar gelirli vatandaşımızın yanında olur, Mersin'in kalkınmasına, söz verdiğimiz projelerin hayata geçmesine yeterli olur" dedi.

Sosyal belediyecilik ile yol, kaldırım yapmanın artık tüm belediyelerin rutin işleri olduğu kaydeden Soydan, seçim çalışmaları kapsamında katıldığı etkinliklerde, göreve geldiklerinde asli görevlerinin yanı sıra, Mersin'in asıl ve acil sorunlarına eğileceklerini, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, kente istihdam sağlayacak projelere ivedilikle başlayacaklarını söyledi.



"Mersin halkı artık Cumhur İttifakının gücünü kentte görmek istiyor"

Katıldığı seçim çalışmalarında vatandaşların kendilerine Mersin'in sorunlarını dile getirdiklerini anlatan Soydan, "Mersin'in hala bildik sorunlarla zaman kaybetmesi bizleri üzüyor. Halkımızda bu sorunları bizim çözeceğimizi çok iyi biliyor. Onlarda artık Mersin'de Cumhur İttifakının gücünü görmek istiyorlar. Bizde onlara her zaman umutsuzluğa kapılamamalarını, 'üretken ve israftan uzak belediyeciliğe çok az kaldığını, Mersin'i yaşa, Mersin'i hisset. Şehrimizin güzelliklerini keşfet, enerjisini hisset, yaşamın tadını çıkar. Güzel günler çok yakın' diyoruz" İfadelerini kullandı.



"Karavan park otelleri yapacağız"

Çok güzel projeler yapacaklarını da anlatan Soydan, "Her yer müzik sesi ile çınlayacak. Bir liman kenti olan Mersin'de, konteyneri farklı bir bakış açısı ile ele alıp, gençlere yeni sosyal alanlar oluşturacağız. Hemşehrilerimizin bir araya gelip nefes alabileceği, sosyal ve özgür bir alan oluşturacağız. Çok talep gören bir proje, oda Türkiye'de karavan sevdalısı Mersin'imize gelip de vakit geçirmek isteyenler, bu kültür rotasını izlemek isteyenler için karavan turizminde belli noktalarda karavan park otelleri inşa edeceğiz" diye konuştu.



"İlk kez oy kullanacaklar ile kararsız gençler bize oy veriyor"

Soydan, kararsız gençler ile ilk kez oy kullanacak gençlerin en çok kendilerini yakın gördüğünü belirterek, "Onları en iyi anlayacak kişinin biz olduğumuzu gördüler. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz çok özel projeler hazırladık" şeklinde konuştu.



"Her ay 10 GB internet ile E-Spor Arena, Genç Mersin, Yetenekler Sahnesi gibi projelerimiz var"

Toroslar ilçesinde yer alan Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen 'Gençlik Buluşması'nda konuşan Soydan, gençlerden gelen sorulara tek tek yanıt vererek projelerini anlattı. "Kariyer planlamaları ile yeteneklerinizi ortaya çıkarak kültür- sanat alanlarında projelere imza atacağız" diyen Soydan, şöyle devam etti; "Genç Mersin Kültür ve Yaşam Merkezi ile Bilim ve Gençlik Merkezini oluşturacağız. Ayrıca Yetenekler Sahnesi projemizi de çok önemsiyoruz. Burada gençlerimiz sinema ve tiyatro alanlarındaki yeteneklerini geliştirebilecekler. Yine iddialı olduğumuz, eşi, benzeri olamayan E Spor Arena projemizde var. Mersin'de gençlerimizin yanında olacağız ve özgürce internette dolaşmaları için her ay 10 GB internet paketi ile burs vereceğiz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum