Soydan: "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız"

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız" dedi.Soydan, katıldığı bir televizyon programında soruları...

Soydan: "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız"
12 Mart 2024 - 10:40
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız" dedi.

Soydan, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Açıkladıkları 100 projenin kamuoyunda memnuniyetle karşılandığını belirten Soydan, "Yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 5'i hedefliyoruz. Bunu projelerimizle en kısa sürede yapacağız. Çünkü Mersin'in daha iyi noktalarda olması gerekiyor. Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız" diye konuştu.



"Su fiyatlarında indirim yapacağız"

Mersin halkının suyu pahalı kullandığını ifade eden Soydan, şöyle devam etti: "Biz sorunları ortaya koyarken kimseyi suçlamak için değil, bu konular bize her yerde söylendiği için konuşuyoruz. Bu konu defalarca basında yer aldı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında mevcut belediye yönetimi zam istediğinde iki defa red verdik. Tutanaklar ortada. Yönetim yargıya giderek tarife artışına gitti. Mevcut yönetim elektrik giderlerini öne sürdü. Ama örnek olarak aldığımız şehirlerde irtifa farklarına rağmen maliyetleri düşük. Buna rağmen yüzde 30 daha zamlı tarife var. Onun için indirim yapacağız. Emekliler için de ayrı bir çalışma yapıyoruz. Hem indirim, hem de belli bir kotaya kadar ücretsiz su vereceğiz."



"Projelerimizi bilimsel verilerle anlattık"

Trafik sorunuyla ilgili de konuşan Soydan, "Bunu söylerken yaptığımız araştırmanın sonucunu söyledik. Vatandaşlarımız bu konuda çok fazla şikayette bulundu. Önceliğimiz bu olacak. Ulaşım master planı revize edilerek, kavşak düzenlemeleri ile bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çünkü kanalize kavşak ile trafik sorunu daha da arttı. Bunu görüyorsunuz. Kazalar, bekleme süreleri arttı. Onun için projelerimizi açıklarken bilimsel verilerle anlattık. Birçok şehir yıllar öncesinde raylı sisteme kavuşmuş, biz ise hala ulaşım ve altyapı gibi sorunları konuşuyoruz. Bu bizi üzüyor. Onun için bu projelerimiz önceliğimiz oldu" şeklinde konuştu.



"Sosyal konutlar yapacağız"

Afet toplanma alanları projesini önemsediklerini ve uygun şartlarda konutlar yapacaklarının altını çizen Soydan, "Dirençli kentler kapsamında sosyal konutlar yapacağız. Uygun fiyatlı ve uzun vadeli ödeme seçenekleri ile vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları birçok belediye yaptı. Akdeniz ve Silifke ilçe belediyelerimiz de yaptı. İmar düzenlemeleri sonrası ada bazlı dönüşümler daha kolay olacaktır. Daha uygun zeminlerde bunu yapacağız. Afet toplanma alanları projemiz de var. Hepimiz günlerce arabalarda yaşadık. Bu güvenli alanlarda tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız yerler olacak" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum