Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öntürk: "Hatay'ımızı, hemşerilerimizi çok seviyoruz ve yaralarımızı saracağız"

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'ın yeniden inşası için "Hatay'da yüzler gülsün diye" sloganıyla yola çıkan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı...

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öntürk: "Hatay'ımızı, hemşerilerimizi çok seviyoruz ve yaralarımızı saracağız"
24 Mart 2024 - 14:15
Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'ın yeniden inşası için "Hatay'da yüzler gülsün diye" sloganıyla yola çıkan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, "Hatay'ımızı, hemşerilerimizi, çok seviyoruz ve yaralarımızı saracağız" dedi.

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, "Bir Sofrada birleşen Hatay yarınlar için el ele" sloganıyla iftar programı düzenlendi. Antakya ilçesinde düzenlenen programa AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Cumhur İttifakı teşkilatları, Belediye meclis üyesi adayları, iş insanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programında konuşan Öntürk, şehri yeninden ihtiyaçlar doğrultusunda inşa edeceklerini belirterek "Rabbim bizlere Hatay'ımızı yeniden ayağa kaldırmayı, bu güzel şehri yeniden inşa, imar ve ihya etmeyi, nasip etsin. Tarım, sanayi, turizm ve gastronomi başta olmak üzere şehrimizin ekonomik potansiyelinin farkındayız. Bunun yanı sıra deprem sonrası ortaya çıkan zaruri ihtiyaçların ve taleplerin de ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyeciliği ve yerel hizmetler alanında başarılı uygulamalara, deneyim zenginliğine ve yetkin insan kaynakları havuzuna sahibiz. Hatay olarak da; bizimle benzer nüfus ve ekonomik büyüklüğe sahip illerden çok daha avantajlıyız. Ancak üzülerek; devralmaya talip olduğumuz belediyenin 10 yıldır, hem idari mimarisinin hem de insan kaynakları yetkinliğinin şehrimize yakışmadığını ifade etmek zorundayım. Bu yönetim anlayışı Hatay'da, deprem öncesinde de en temel yerel hizmetleri yapabilme yetenek ve iradesinden yoksundu. Depremde de maalesef sınıfta kaldı. Biz talip olduğumuz belediyeyi de şehrimizin ihtiyaçlarına göre şehrimizle birlikte baştan inşa edeceğiz" dedi.

"Hatay'ımızın nasıl hızla ayağa kalktığını hep birlikte göreceğiz"

Depremin yaralarının sarılması için imkanların seferber edildiğine dikkat çeken Öntürk, "Dersimize çalıştık, projelerimizi, yol haritamızı, kısa orta ve uzun vadeli eylem planlarımızı hazırladık. Bütçe disiplini ve gelir çeşitlendirmesi konularıyla hizmet alanlarında öncelikler sıralamasını aylara ve yıllara göre planladık. Şu anda şehrimizin yeniden ayağa kalkması için hükümetimiz tüm imkanları seferber etmiş durumdadır. Bir yandan inşa ettiğimiz toplu konutlarımız ve köy evlerimiz ilk sahipleriyle buluşurken, bir yandan da hastanelerimiz, okullarımız, kamu binalarımız inşa edilip hizmet vermeye başladı. Bir yandan temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim için İller Bankası ve DSİ tarafından yapılan şebeke yenileme, kuyu açma, isale hattı çalışmaları devam ederken, diğer yandan altyapı, sahil tahkimatı ve yol çalışmaları devam ediyor. Hatay'ımızı gerçek belediyecilikle buluşturacağımız, şehrimiz için eserler, icraatlar ve atılımlarla dolu yepyeni bir yerel hizmet sayfası açacağımız projelerimizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum. Kadim şehrimizi yeniden ayağa kaldırıp, öncesinden daha ihtişamlı günlere kavuşması için, hemşerilerimizle, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla, kanaat önderlerimizle el ele omuz omuza gönül gönüle vererek çalışacağız. Büyükşehir Belediyesinin yetkileri ve yetkinliğiyle ehil kadrolarla tüm imkanları seferber edildiğinde Hatay'ımızın nasıl hızla ayağa kalktığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Hatay için hazır ve kararlı olduklarını kaydeden Öntürk, konuşmasının sonunda, "Dersimize çalıştık, yol haritamız belli, kadrolarımız güçlü, İnancımız tam, projelerimiz hazır, Hatay'ımızı hemşerilerimizi çok seviyoruz ve yaralarımızı saracağız. El ele aydınlık yarınları kuracağız. Ayırmadan ayrıştırmadan moral değerler üzerinde tepinmeden, tercihleri ve kimlikleri istismar etmeden, siyasetin ve belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstermek için heyecanlıyız. Hazırız, kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen iftar programı Antakya Medeniyetler Korosu dinletisiyle son buldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum