CHP'li Aygun'dan ithal ayçiçek yağı satışına tepki

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin5 litrelik tenekelere ithal ayçiçek yağı koyduğunu ileri sürdü. Aygun, "Esasında Türk üreticisinin güvenini satıyorlar. İthal yağı, TMO üzerinden satarak, yerli üreticiyi zarara uğratıyorsunuz" dedi.

CHP'li Aygun'dan ithal ayçiçek yağı satışına tepki
17 Nisan 2021 - 21:52
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Çiftçinin kara gün dostu olduğu” sloganını kullanan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin artık “İvan’ın kara gün dostu olduğunu” vurgulayarak, “TMO, 5 litrelik tenekelerde 60 liradan 5 litrelik ithal ayçiçeği satışına başladı. Yani yerli değil ithal yağ satıyor. Esasında Türk üreticisinin TMO’ya olan güvenini satışa çıkardılar. Kendi üreticisine bu kadar düşman iktidar görmemiştik” diye tepki gösterdi.

128 MİLYAR DOLAR SİPALİYE NE OLDU?
CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Dr. İlhami Özcan Aygun, dün TBMM Genel Kurulu’nda Torba Yasa Teklifi üzerine konuşurken, Merkez Bankası rezervlerine yönelik sıkıntıya işaret ederek Trakya ağzıyla “256 milyar dolar sipalinin yarısını ne yaptınız?” diye sordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum