Büyükşehir'den bir gündüz bakımevi de Bahçeşehir Mahallesi'ne

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Gündüz Bakımevi açıldı.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentin ve hemşehrilerinin yaşamına...

Büyükşehir'den bir gündüz bakımevi de Bahçeşehir Mahallesi'ne
14 Mart 2024 - 12:50
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Gündüz Bakımevi açıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentin ve hemşehrilerinin yaşamına değer katan hizmetleri gerçekleştiriyor. Başkan Zeydan Karalar, Bahçeşehir Mahallesi'nde gerçekleştirilen Gündüz Bakımevi'nin açılışını gerçekleştirdi.

20 adet gündüz bakımevi

Başkan Zeydan Karalar, 724 metrekare alanda, 150 çocuk kapasiteli Gündüz Bakımevi'ni Bahçeşehir Mahallesi'ne kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde Gündüz Bakımevleri'nin sayısını en az 20'ye çıkaracaklarının da müjdesini verdi.

Adana'nın her noktasına hakim olduğunu kaydeden Başkan Karalar, Bahçeşehir Mahallesi'nin önümüzdeki yıl Kapalı Semt Pazarı'na kavuşacağını da duyurdu.

Adana'yı çehresi ve hizmetleriyle emekli dostu bir kent haline getireceklerini belirten Karalar, inşa edecekleri Yaşlı Yaşam Merkez'leri ile yaşlıların nefes alabileceği, sosyalleşebileceği alanlar oluşturacaklarının bilgisini de verdi. Başkan Zeydan Karalar, "Bizim dokunmadığımız kesim olmayacak. Belediyecilik, bir çocuğa, doğduğu andan başlayarak her türlü hizmeti sunmak, onunla ilgilenmek ve yaşamını kolaylaştırmak işidir. Bunu da büyük ölçüde yapıyoruz" dedi.

Daha önce Adana tarihinde görülmemiş hizmetlerin kendi döneminde yapıldığına da dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, pandemiye, ağır borç yüküne ve depreme rağmen Adana'ya 3 alt geçit, 5 yeni bulvar, 111 otobüs, 321 iş makinesi, 3 milyon ton asfalt serimi, içme suyu getirme projeleri, ilçelere arıtma tesisleri, altyapı üst yapı yenileme, yeni park bahçeler açma, ücretsiz kurs merkezleri, kütüphaneler, öğrenci yurtları ve gündüz bakımevleri gibi sayısız hizmete imza attıklarını ve devasa hizmetleri borçlanmadan yaptıklarını aktardı.

Yine Adana tarihinde ilk defa Ulaşım Master Planı'nın kendileri tarafından yapıldığının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, 2. Etap Metro hattının kamulaştırmanın hemen ardından başlayacağını ve metroyu önümüzdeki 5 yıl içinde Adana'ya kazandırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki dönemde yapılacak; 8 yeni alt geçit ve bulvarlarla, kültür merkezleri, dünya çapında 2 kütüphane, metro, tramvay, nostaljik tramvay, otogar, yeni kreşler, yeni öğrenci yurtları, restorasyonlar, biyolojik gölet, güneş enerji santralleri, ilçelere arıtma tesisleri, spor tesisleri ve spor akademisi, mezbahane, afet koordinasyon merkezi, yaşlı yaşam merkezi ve sosyal yardımlar ile Adana'ya adana adana çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum