"Başkent'te Adana rüzgarı estirelim"

Başkentteki Adanalıların GÜÇ BİRLİĞİ ziyaretleri sürüyor. Bu kez ziyaret edilen isim Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, (65. Hükümet) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu oldu. Sarıeroğlu Adanalılar heyetine tam destek verdi.

"Başkent'te Adana rüzgarı estirelim"
19 Kasım 2021 - 10:41
Başkentte yaşayan Adanalılar Derneği ve Platformu İşbirliğiyle 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek olan Birlik Beraberlik ve GÜÇ Birliği gecesine davetler geniş çerçeveden devam ediyor. Bu kapsamda Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, (65. Hükümet) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nu Ak Parti Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret etti. Oldukça  sıcak bir ortamda geçen görüşmedeSarıeroğlu, Başkentteki Adanalılarla ilgili yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini ifade ederek, “Adanalılar olarak dahaçok bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Hemşehri Dernek ve Vakıflarının çalışmalarını da görevimiz gereği izliyoruz, gerçekten takdir ettiğimiz güzel çalışmalar var. Gönlümden geçeni söyleyeyim, istiyorum ki Adanalılar Derneğimizde böyle güçlü çalışmalarla gündeme gelsin, Hemşerilerimizi bir araya getirsin, sosyal çalışmalara dokunabilsin. Bu en büyük arzumdur, dedi. Sivil Toplum’un önemine değinen Sarıeroğlu, “Sosyal çalışmaların ana aktörleri Sivil Toplum yapılarıdır. Adanalılar olarak bu konuda eksiğimizi hızlıca gidermeliyiz. Gerek siyasi gerekse sosyal alanlarda STK yapılanması pozitif bir yönelim oluşturuyor, dedi. Başkent’teki Adanalıların artık bir araya gelmekten öte, ortak kültür, tarih ve medeniyetimize dönük kentin dokusuna katkı verecek sosyal ve kültürel çalışmalarla gündeme gelmesini arzu ettiğini söyledi. Mesela Başkentte Adana günlerini ne zaman yapacağız? Bunu önemsiyorum, bu konuda bizde destek olalım ve Başkentte Adana günlerini yapalım diyen Bakan Sarıeroğlu, “30 Kasım’da inşallah Adanalı Hemşerilerimizle beraber olmayı arzu ediyorum. Adana için yapılacak tüm çalışmada her zaman yanınızdayım, dedi. Dernek çalışmalarına dair geniş bir ufuk çizen Sarıeroğlu’nun bu sözleri üzerine Adanalılar Derneği Başkanı Yunus Sakarya teşekkür ederek, “Bakanlık görevinde bulunurken de, sonraki dönemde de Derneğin kuruluş ve sürdürülmesinde çok katkınız oldu. Öncelikle bu samimi açıklamanızdan dolayı teşekkür ediyorum, dedi.  

Sakarya, “Başkentteki Adanalıların bir araya gelmesi için geçmişten bugüne her çalışmaya destek verdiğinizi biliyoruz. Bu nedenle “Adanalılık” ve “hemşehri duygusu” üst başlığında bir araya geleceğimiz çalışmaları oluşturmaya başladık. Başkentteki Adanalıların sayısı 100 binlere ulaştı. Derneğimiz hemşerilerimizle yakın temas halinde, çalışmalarımızı her zamankinden daha fazla artırarak yürütüyoruz, aylık ilçe gezilerimizle bu çalışmaları fiziki bir imkana dönüştürdük. İnşallah yeni döneme hazırlık yapıyoruz, sizlerle beraber güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz, kabulünüz için teşekkür ediyorum, dedi. 

Karşılıklı iyi niyetin ve fikir alış verişinin geçtiği ziyarette konuşan Başkent Adanalılar Platformu Başkanı Fatih Bayhan’da, “Başkentteki Adanalıları hem Bürokrasi hemde sivil ayağıyla temsil ediyoruz. Bu temsille özellikle son üç yıldır aktif buluşmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaları pandemisonrasında ilçe buluşmalarıyla devam ediyoruz.Tüm enerjimizi Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında yeni bir dayanışma ruhuyla iyi bir başlangıç yapmak içinharcıyoruz. Bu süreçte sizin özellikle Adana için verdiğiniz gayrete şahidiz. Adanalıların Başkentte bir araya gelmesi içinde samimi gayretlerinizi  görüyoruz. İnşallah 30 Kasım’da Ankara’da tüm Adanalıların bir araya geleceği geniş katılımla GÜÇ BİRLİĞİ buluşması yapacağız, dedi.  “Adanalılık Bilinci” için tüm Hemşerilerimizle bir araya gelebilmeyi, ortak hareket etme bilincini geliştirecek bu buluşmalara devam edeceğiz.  Başkentte Bürokraside görev yürüten çok sayıda Adanalı bulunduğunun altını çizen Bayhan, hep söylediğimiz gibi Bürokraside “Adanalılar olarak sayımız çok, sorunumuz; işbirliği ve iletişim yoksunluğu. İnşallah el birliğiyle bu eksikliği gidereceğimize inanıyorum, dedi.

Oldukça verimli geçen görüşmeye, Dernek Genel Sekreteri Mehmet Kubat, Genel Başkan Yardımcısı Ali Durak, Güler Özbiçerve  Ferhat Bilgin iştirak etti. Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilekleri ve davetiyenin takdimiyle son buldu. Ziyaret sonrasında Bakan Sarıeroğlu’na Adana Taşköprü gravürü tablosu hediye edildi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum