Adana 30 Kasım'a kilitlendi

Başkent Adanalılar Derneği ve Platformu adeta Adana’ya çıkarma yaptı. 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek olan GÜÇ BİRLİĞİ programı için Adana’ya gelen Başkan ve Yöneticiler baş döndüren bir protokol trafiği yaşattı. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Oda Başkanları, Ç.Ü. ile ATÜ Rektörü ve üç ayrı ziyarette bulunup tekrar Ankara’ya döndüler.

Adana 30 Kasım'a kilitlendi
26 Kasım 2021 - 16:44
Başkent Adanalılar Derneği ve Platform Başkanı ve yöneticilerinin oluşturduğu heyet 30 Kasım’da Başkentte gerçekleşecek olan GÜÇ BİRLİĞİ Programı için Adana’daydı. ilk ziyaret Adana Valisi Süleyman Elban’a gerçekleşti. Konuklarıyla sohbet eden Vali Elban, ziyaret sırasında Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğinin ve Platformun faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

VALİ ELBAN; ADANALILARIN BİRLİĞİNİ HER ZAMAN ÖNEMSİYORUZ
Birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi misyonuyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Vali Elban, “Adana’nın bölgesel değerlerinin tanıtımı, geliştirilmesi, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla hizmet veren derneğimiz yaptığı çalışmalarla hemşehrilerimiz arasında birlik, dostluk, dayanışma ve yardımlaşma duygularının gelişmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bizler de böyle anlamlı çalışmalar gerçekleştiren derneklerimize destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.
30 Kasım’da Başkent’te gerçekleşecek olan GÜÇ Birliği Programına iştirak edeceğini belirten Elban, ziyaret sonrasında daha sıkı işbirliği yaparak Adana’yı Ankara’da daha güçlü tanıtma konusunda fikir birliği yaptı.

ATO BAŞKANI MENEVŞE; 30 KASIM’DA YÖNETİMİMİZLE ANKARADAYIZ
Ziyaretin ardından heyetin ikinci durağı Adana Ticaret Odası (ATO) oldu. Burada Oda Başkanı Atilla Menevşe ile makamında bir araya gelen Başkent heyeti, Ankara’da yıllardır eksikliği hissedilen lobi faaliyetlerinin bundan sonrası için daha güçlü bir dille konuşulacağının altı çizilerek, “30 Kasım Başkentteki Adana Lobisi için milat olacak” ifadesi kullanıldı. 

ATO Başkanı Menevşe, “böyle bir çalışmanın her daim yanındayız. Adanalıların birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etme kabiliyeti geliştirmeye ihtiyacımız var. Umarım bu çalışmalar hedefine ulaşır, samimice gayret veren Dernek ve Platform yöneticilerine teşekkür ediyorum, dedi. 30 Kasım’da Ankara’da beraber olacaklarını vurgulayan Menevşe, “İnşallah biz yönetim kurulu üyelerimizle böyle özel bir çalışmaya katılım göstereceğiz, dedi.

ASOBAŞKANI KIVANÇ : 30 KASIM’DA ADANA İÇİN ANKARADA OLACAĞIZ!
Başkent Heyeti’nin ATO Ziyareti sonrasındaki üçüncü durağı Adana Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zeki Kıvanç oldu. 

Uzun yıllar Başkentteki Adanalıların lobi eksikliğini dile getiren Kıvanç’ın, “Böyle bir çalışma takdire şayandır. Biz her zaman yanınızdayız. Başkentte Adana için çalışan bir merkezin varlığı bizi mutlu eder. İnşallah 30 Kasım’daki GÜÇ Birliği programına bizde yönetim kurulu üyelerimizle iştirak edeceğiz, dedi. 

Kıvanç Tekstil’de gerçekleşen ziyaretten Zeki Kıvanç’ın Başkentteki Adanalıların ve özellikle Bürokraside görevli olan hemşerilerimizim ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir yemekle bir araya getirilmesine çok önem verdiğini ifade ettiği görüşmeden sonra Başkent Heyeti Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e geçti. 

REKTÖRÜ TUNCEL; “PROGRAMIMIZI 30 KASIM’A GÖRE AYARLAYACAĞIZ”
Tuncel’i makamında ziyaret eden heyet, 30 Kasım’da Başkentte Adanalılar GÜÇ Birliği programına davet ettiği Rektör Tuncel’den de tam destek sözü aldı. Tuncel, “Adana, Çukurova bizim önemli. Başkentteki böyle özel bir girişimi elbette destekleriz, Adanalılık bilinci adına sizleri tebrik ediyorum. Programımızı 30 Kasım akşamına göre ayarlayacağız, dedi. 

Üniversite oldukça sıcak geçen görüşmenin ardından Adananın ikinci üniversitesi olarak yakın zamanda faaliyete başlayan Alparslan Türkeş Üniversitesi Rektörüne geçen heyet, burada da oldukça sıcak karşılandı.

ATÜ REKTÖRÜ TUMAY: “ELBETTE 30 KASIM’DA BİZDE BAŞKENTTEYİZ”
ATÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Tumay’ın makamında ağırladığı Başkent Heyetine gösterdiği sıcak karşılama ve uzun süren sohbette ana gündem Adanalılık bilinciydi. 

Rektör Tumay, “Adanalıyım, Adana için  yapılacak her iyi niyetli girişimin elbette yanında olurum. Biz bu kentin insanları olarak şehrimize, ülkemize hizmet için burada görevi üstlendik, sokaklarımıza, caddemize değer verdiğimiz gibi tarihimize ve kültürümüze de değer vererek Adanalı karakterinin ahlaklı, faziletli, çalışkan yanını vurgulayarak pozitif bir katkıyı çoğaltalım, dedi. Rektör Tumay’ın 30 Kasım’da Ankara’daki Adanalıların GÜÇ Birliği davetine, “Elbette 30 Kasım’da Programda olacağım, olmalıyız. Başkentte Adana rüzgarı estirmeliyiz, dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINA TAZİYE
Başkent heyetinin olağanüstü protokol ziyaretlerinin Büyükşehir randevusu Başkan Zeydan Karalar’ın yeğeninin trafik kazasında vefat haberi gelmesiyle heyeti üzüntüye boğdu. Karalar’ı telefonla arayarak başsağlığı dileyen heyet, üzüntüsünü paylaşıyoruz, sabır diliyoruz. Genç kardeşimizin mekanı cennet olsun, dedi. Bu arada Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar’ın da 30 Kasım’da Başkentte yapılacak GÜÇ Birliği gecesine iştirak edeceği belirtildi. 

Başdöndüren ziyaret trafiğine Başkent Adanalılar Dernek Başkanı Yunus Sakarya, Platform Başkanı Fatih Bayhan, Genel Sekreter Mehmet Kubat, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kahveciler, Denetleme Yönetim Kurulu Başkanı Cemal SayimÇetenak ve Danışma Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök iştirak etti. Heyet, Adana’dan aynı gece tekrar Başkente dönüş yaptı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum