Yıkılan evinin yerine yeni yuva kurmak isteyen depremzedenin önündeki 400 bin TL'lik engel kalktı

HATAY (İHA) – Hatay'da yıkılan evinden geriye kalan molozlar nedeniyle yeni yuvasının inşaatına başlayamayan depremzede vatandaşın yardımına Valilik yetişti. Hatay Valiliği'nin...

Yıkılan evinin yerine yeni yuva kurmak isteyen depremzedenin önündeki 400 bin TL'lik engel kalktı
21 Ekim 2023 - 09:55
HATAY (İHA) – Hatay'da yıkılan evinden geriye kalan molozlar nedeniyle yeni yuvasının inşaatına başlayamayan depremzede vatandaşın yardımına Valilik yetişti. Hatay Valiliği'nin girişimleriyle molozlar hafriyat firması tarafından kaldırıldı, yerinde dönüşüm projesinden faydalanan aile eski evinin yerine yeni yuvasını kuracak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da vatandaşlar, yeni yuvalarını kurmak için yerinde dönüşüme yoğun ilgi gösteriyor. Defne ilçesi Çardaklı Mahallesi'nde yaşayan Edip Bağcı ve ailesi de ağır depremde ağır hasar alan ve hafriyat şirketi tarafından yıkılan evinin yerine yenisini yaptırmak istemişti. İnşaata başlamak için kolları sıvayan aile, yıkılan evden geriye kalan; temel, bodrum kat ve molozla karşı karşıya kalmıştı. Mağdur depremzede ailenin yardımına Hatay Valiliği yetişti ve molozlar hafriyat firması tarafından kaldırıldı. Yeni yuvaları için önlerindeki 400 bin TL engelden kurtulan ve yerinde dönüşüm projesinden faydalanan depremzede aile, önümüzdeki günlerde yeni yuvasının inşaatına başlayacak.



"Sağ olsunlar Valiliğimiz sesimizi duyarak gerekenin yapılması için talimat verdi"

Molozların kalkmasında emeği geçen yetkililere teşekkürlerini dile getiren Edip Bağcı, "İnşaat şirketi, molozları bırakıp demirleri alarak bırakıp gitmişti. Sağ olsunlar Valiliğimiz sesimizi duyarak gerekenin yapılması için talimat verdi. Molozları kaldırma işlemi devam ediyor. Yerinde dönüşüm projesinden onay alarak aynı yerde tekrar kendi evimizi yapacağız. Burada yaşamaya ve yerleşmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 400 bin TL'lik engel kalktı. Yerinde dönüşüm projesiyle yeni evimizi yapacağız" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum