Toroslar Belediyesinden ağaçlara kış bakımı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesince ilçe merkezinde ağaç budama çalışması gerçekleştirildi.Kış mevsiminin yaklaşmasıyla ilçe genelindeki ağaçların bakım ve budama...

Toroslar Belediyesinden ağaçlara kış bakımı
02 Ekim 2023 - 14:55
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesince ilçe merkezinde ağaç budama çalışması gerçekleştirildi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla ilçe genelindeki ağaçların bakım ve budama çalışmalarına devam eden Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak yürütülen budama çalışmalarıyla ağaçlar, sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanıyor. Yeni ağaç dikimlerinin yanı sıra mevcut ağaçların hastalıklara karşı direncinin artırılması ve sağlıklı gelişmesi amacıyla mevsim şartlarına bağlı olarak çalışma gerçekleştiren ekipler, özellikle yol kenarlarında elektrik tellerine değen, kurumuş ve kırılma tehlikesi olan ağaç dallarını da titizlikle budayarak temizliyor. Ekipler bu çerçevede temizlik ve budama çalışmalarına Akbelen Mahallesi'nde devam etti.



"Çevreye duyarlı bir anlayışla çalışıyoruz"

İlçe genelinde yeşil dokuyu koruyarak çevreye duyarlı bir anlayışla çalıştıklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Daha yaşanılabilir ve daha yeşil bir Toroslar için çalışıyoruz. Ağaçların gelişimini güçlendirmek ve sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla yaptığımız budama çalışmalarımızı her yıl titizlikle sürdürüyoruz. Yayaların yürümelerine engel olan, elektrik tellerine değen kurumuş ve devrilme tehlikesi olan ağaçlar da kontrollü bir şekilde ekiplerimiz tarafından budanıyor" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum