Topkara'dan Başkan Seçer'e sert sözler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, borçlanma yetkisini yine alamayınca taktik değiştirdi. Çareyi meclisi germekte bulan Vahap Seçer, meclis üyelerine tahrik ve hakaret içeren sözler kullanarak, üyeleri siyasi davranmakla suçladı. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Topkara ise seçimlere siyasi parti çatısı altında girdiklerini anımsatarak, "Partisini tanımayan siyasetçinin egosu tavan yapmıştır." dedi.

Topkara'dan Başkan Seçer'e sert sözler
08 Aralık 2020 - 20:00
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2020 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantı Döneminin Birinci Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak imar planlarının görüşüldüğü toplantıda borçlanma yetkisi gündeme oturdu. Kasım ayı Olağan Toplantı Dönemi Üçüncü Birleşiminde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilmesine karar verilen İller Bankası veya ticari bankalardan 250 milyon liralık kredi kullanımına ilişkin yetkinin Başkan Seçer'e verilmesi önergesi komisyonca reddedildi. Borçlanma yetkisini alamayacağını bilmesine rağmen yeniden meclis gündemine getiren Başkan Seçer, borçlanmayı yine alamayınca bu sefer taktik değiştirdi. Başkan Seçer, meclis üyelerine tahrik ve hakaret içeren sözler kullanarak, üyeleri Ankara siyaseti yapmakla suçladı. Başkan Seçer'in gergin tutumu ise Cumhur İttifakı üyeleri tarafından, "Yapamadığınız hizmete kılıf arıyorsunuz" şeklinde değerlendirildi. Komisyon kararına meclis üyelerini tahrik edip, meclisi gererek uzun süre yanıt arayan Başkan Seçer, borçlanma teklifini idareden geldiği şekliyle oylamak istemesi tansiyonu 2 kat arttırdı.

"AĞA BENİM, PATRON BENİM, BENİM SÖZÜMÜN ÜZERİNE SÖZ YOK DİYORSUNUZ"
Konu üzerine söz alan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, Başkan Seçer'in meclis üyelerini tahrik ettiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Siz bu olayları kaşıyorsunuz belli. Yani burada tahrik var. Burada konuyu bir saptırma var. Konun aslı belli. Bu konuyla ilgili münazaralarda yıl içerisinde yapıldı. Şimdi komisyonun nasıl çalıştığını, nasıl çalışıldığını biraz önceki esnaf olayında anlattım teşekkür ettiniz. Daha önce plan bütçe dönemi başladı yanınıza gittik, komisyon üyeleriyle, teşekkür ettiniz. Fakat MESKİ'nin ücret ve tarifelerde resmi olarak komisyonun yetkisi olduğu halde bütçe üzerinde komisyonun bütçe görüşmeye değerlendirme yetkisi olduğu halde siz komisyonu her defasında işinize geldiği şekliyle yok sayıyorsunuz. İşinize geldiği şekliyle teşekkür ediyorsunuz. Burada diyorsunuz ki ağa benim, patron benim, benim sözümün üzerine söz yok. Mecliste meclis üyelerinin bir anlamı da yok. Ben böyle istiyorum diyorsunuz, böyle yapıyorsunuz. Öyle istiyorum diyorsunuz, biz itiraz ettiğimizde de ortamı germek, şehri germek, meclisi germekten öteye bir çalışma olmuyor."

"MERSİN HALKINI KANDIRMAYIN"
Bugüne kadar siyasi kimlikleriyle Mersin'in çalıştıklarını dile getiren Topkara, "Biz belediyelerimizle, meclis üyeliğimizle, burada siyasi kimliğimizle, biz Mersin'e bugüne kadar katkı yaptık. Dünde vardık. Bugünde varız. İnşallah Mersin halkının destekleriyle yarında olacağız. Bunun polemiğini ya da siyasetini yapmaya gerek yok. Şimdi siyaseti bilen bir adamsınız. Siyasi partiler kanununu da bilen bir adamsınız. Ama Mersin halkını kandırmayın lütfen. Mersin halkının aklıyla dalga geçmeyin. Bizim Grup Başkanımız İl Başkanımızdır. CHP'nin de Grup Başkanı İl Başkanıdır. AK Parti'nin de Grup Başkanı İl Başkanıdır. İyi Parti'nin de Grup Başkanı İl Başkanıdır. Şimdi İl Başkanı, Grup Başkanımız olarak bunu biz yazmadık. Bu kanunu biz çıkartmadık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan sizde olarak Grup Başkanınızda vardı o zamanlar. Genel Başkanınız Grup Başkanınızdı o zamanlar. Şimdi ben İl Başkanımla bir münazara yapıyorsam, İl Başkanımla grup toplantısı yapıyorsam, İl başkanım bana Grup Başkan Vekili ve Grup Sözcüsü olarak burada Mersin'in faydasına olan şeyleri burada çıkıp dile getiriyorsak bu alay edilecek, ya da Mersin halkına yanlış beyan verilerek anlatılacak bir şey değil." dedi.

"PARTİSİNİ TANIMAYAN SİYASETÇİNİN EGOSU TAVAN YAPMIŞTIR"
Seçimlere siyasi parti çatısı altında girdiklerini anımsatan Topkara, "Tabi ki ben partimle beraber hareket edeceğim. Çünkü ben Mehmet Topkara olarak girmiyorum bu seçimlere. Sizde Vahap Seçer olarak girmiyorsunuz seçimlere. Bir amblem adı altında giriyoruz seçimlere. Hepimizin de amblemimize, partimize, il başkanımıza, genel başkanımıza saygımız vardır. Ama bir koltuğa geldikten sonra ben kimseye tanımıyorum, il başkanını da tanımam, genel merkezide tanımam anlayışı o siyasetçinin egosunun tavan yaptığı anlamına gelir. Biz egomuzu aşmış insanlarız. Mersin'e neyin faydası, neyin zararı olduğunu da bilen insanlarız. Hayat çizgimizde, insani çizgimizde de bugüne kadar bunu yaşadık. Hiçbir hakim, savcı karşısına da bunun için çıkmadık. İnşallah bundan sonrada çıkmayacağız. Mersin halkı adına da ne gerekiyorsa onu yapıyoruz." diye konuştu.

"AĞANIN LAFININ ÜSTÜNE LAF OLMAZ ŞEKLİNDE BİR TARZINIZ VAR"
Borçlanma yetkisinin komisyonda görüşüldüğünü dile getiren Topkara, şunları kaydetti:

"Reddedilmesinin bir çok sebebi var. Ama dedik ki yıl bitmiş, faizler yükselmiş, bu konuda meclise bizim bir komisyon olarak fikir verme durumunda değiliz. Komisyon olarak biz bunun gereğini yapalım, meclisin takdirine sunalım, meclis buna ne karar verecekse onu versin. Biz orada 7 kişi komisyon kararıyla bir insanların fikrine ipotek koyma konumunda değiliz. Bu karar daha öncede bu meclise geldi, çeşitli defalar tartışıldı. Çeşitli defalar sizin tarafınızdan gündemden geri çekildi. Hatta geçen hafta getirecektiniz. Getirmek istemediniz. Şimdi getirdiniz. Meclis bunu bize göndermişti. Bu konu 7 tane bütçe komisyon üyesinin verebileceği bir karar değildir. Bizde bunun gerekçelerini çok uzatmadan yazmadık, dedik ki bu kararları Mersin kamuoyu biliyor, meclisimizde biliyor. Takdiri meclisimize bırakıyoruz diye böyle bir komisyon kararı geçirdik. Konuşacak çok konu var ama MESKİ kurulunda gördüm ki burada ortalığı germek, birilerini üzmek, birilerinin üzerine gitmek, onu halkın önüne atmak, rencide etmek, hataya sürüklemek gibi bir misyon edinmiş başkanımız var. Ben o gün onu gördüm. Sizin 2 yüzünüz var. Olumlu olduğunda güzel yüzünüz var. Olumsuz olduğu zaman "Ağanın lafının üstüne laf olmaz" şeklinde bir tarzınız var. Bu tarzınızı o gün Mersin'de gördü, bende gördüm. Biz burada dürüst, samimi, şeffaf bir şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz. 19-20 aydır da yaptığımız şeylerin hesabını burada veririz. Geçen dönem yaptıklarımızı da veririz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer varsa bir şeyimiz sizde bizden bunun hesabını sorun. Ama tüm grubun tüm arkadaşlarımızın, tüm meclisin takdir yetkisinde olan vicdanı hür iradeleriyle verdikleri kararı burada Mehmet Topkara'ya bağlamanız o gün art niyetinizi ortaya koymuştur. Ben bugün konuşsam aynı şeyi yine yapacaksınız. Aynı yükleneceksiniz. Sanki sanıyorsunuz ki bu meclisi yöneten benim. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Ama ben sizin bu düştüğünüz hataya düşmemek için bugün susmayı yeğledim. Ama ne takdir ki yine konuşmam için bu kadar talep oldu ki çıkıp birkaç kelam etmek istedim. Esas konuşmalarımı ileriki toplantılara saklıyorum."

Uzun süren müzakere sürecinin ardından oylamaya geçildi. Başkan Seçer'in oylamanın komisyon kararı şeklinde değil de idareden geldiği şeklinde oylanmasını istemesinin üzerine, idarenin teklifi yeniden okundu. Borçlanma yetkisi Cumhur İttifakı'nın 36 oyuyla reddedildi.

KAYNAK: MOBİL HABERCİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum