Tarihi konaklar yeniden ayağa kalkacak

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, asrın felaketinde zarar gören tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ile Bahtiyar...

Tarihi konaklar yeniden ayağa kalkacak
24 Ekim 2023 - 15:25
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, asrın felaketinde zarar gören tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ile Bahtiyar Yokuşu'nda bulunan tarihi konaklarda incelemelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, hasar gören konakların yeniden onarılacağını ifade etti. Konu ile ilgili çalışmaların başladığını belirten Başkan Okay, ilçenin tarihi yapılarının restorasyonu için çalışma yapıldığını anlattı.

Başkan Okay, incelemeler sonrasında şu değerlendirmelerde bulundu: "Dulkadiroğlu ilçemiz asrın felaketinde çok büyük yaralar aldı. Modern yapıların yanı sıra, tarihi yapılarımızda çok büyük hasar aldı. Asrın felaketinden önce, ilçemizde bulunan tarihi camilerin tamamı restore edilmişti. Restorasyonu tamamlanan bu camilerimizin birçoğu yıkıldı ve hasar aldı. Bunların yeniden ayağa kaldırılması ile ilgili bakanlığımız harekete geçti. Bunun dışında, restorasyonunu belediyemizin yaptığı projelerle ilgili de çalışmalarımız başladı. Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir bölgeyiz. Bu değerlerimizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Tarihi konaklarımızın yeniden restorasyonu için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Şuanda enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılmaktadır. İnşaat çalışmaları da kısa bir süre sonra başlayacak."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum