Sonbaharda açan nilüferler görsel şölen sunuyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Bekirce Göleti'nde her yıl ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan endemik nilüfer çiçekleri, adeta görsel şölen sunuyor.Kozan ilçesi Alapınar Mahallesi'nde...

Sonbaharda açan nilüferler görsel şölen sunuyor
16 Kasım 2023 - 11:00
Adana'nın Kozan ilçesinde Bekirce Göleti'nde her yıl ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan endemik nilüfer çiçekleri, adeta görsel şölen sunuyor.

Kozan ilçesi Alapınar Mahallesi'nde doğal kaynak suyunun bulunduğu Bekirce Göleti'nde yetişen nilüfer çiçekleri, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bölgede iki gölette açan çiçekler, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde bölgeye gelen ziyaretçileri büyülüyor.

Mahalle Muhtarı Salim Açıkgöz, "Mahallemizde bulunan Bekirce Göleti'ndeki nilüfer çiçekleri çok güzel. Çiçeklerin korunmasını istiyoruz. Yerel yönetimler buranın mesire alanı olması için çok destek oldular ama güvenlik ve bekçi sağlayamadığımız için mahalle olarak biz istemedik. Burası doğa harikası bir yer. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda nilüfer çiçekleri gölü kaplıyor ve görsel bir şölen sunuyor. Bu mevsimde açmaya başlar ve 20 gün boyunca gölde muhteşem bir görsel oluşur. Bizim ricamız bu nilüferlerin koparılmaması ve koruma altına alınması" dedi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez ise, nilüfer çiçeklerinin görsel bir güzelliği olduğunu ve endemik bitki olarak bölgede iki yerde bulunduğunu kaydederek, "Alapınar bölgesinde hem nilüfer çiçeklerinin hem de bölgedeki kuş çeşitliliğinin korunması gerekiyor. Bölgemiz büyük bir eko turizm alanı" diye konuştu.

Büşra Dağlı adlı vatandaş, nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için bölgeye geldiğini belirterek, vatandaşların çevreyi kirletmesinin üzücü olduğunu kaydetti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum