Sokak köpeğinin memesinde oluşan tümör ameliyatla alındı

Osmaniye'de memesinde 1 kilo 150 gram ağırlığında tümör bulunan sokak köpeği, Osmaniye Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi kontrolündeki nöbetçi klinikte 3...

Sokak köpeğinin memesinde oluşan tümör ameliyatla alındı
10 Kasım 2023 - 12:25
Osmaniye'de memesinde 1 kilo 150 gram ağırlığında tümör bulunan sokak köpeği, Osmaniye Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi kontrolündeki nöbetçi klinikte 3 saat süren operasyonun ardından hayata tutundu.

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, rutin kontrolleri esnasında Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan fidanlık bahçesi içerisinde bir köpeğin bitkin durumda olduğunu fark etti. Yapılan kontroller sırasında sokak köpeğinin memesinde oluşan tümörü fark eden ekipler, zaman kaybetmeden köpeği bulunduğu yerden alarak nöbetçi veteriner kliniğine götürdü.

Veteriner Hekim tarafından gerekli kontrollerin yapılmasıyla ameliyata alınan köpeğin memesinde bulunan 1 kilo 150 gram ağırlığındaki tümör 3 saat süren operasyonla alındı. Başarılı ameliyat sonrasında, bir süre klinikte gözlem altında tutulan köpek, daha sonra barınak ekipleri tarafından teslim alındı. Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen köpek, burada genel bakıma alınırken tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrardan alındığı bölgeye bırakılacak.

Öte yandan Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli ekiplerin sokak hayvanları için rutin kontrolleri durmaksızın devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum