Şehir Tiyatrosu Mersin'de çocuklarla buluşmaya devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde başlattığı 'Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın' projesinin yeni...

Şehir Tiyatrosu Mersin'de çocuklarla buluşmaya devam ediyor
05 Ocak 2024 - 10:20
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde başlattığı 'Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın' projesinin yeni durağı Erdemli ilçesi oldu.

Nasreddin Hoca ve karısı, Laz tiplemesi gibi geleneksel Türk tiyatrosundan pek çok karakterin olduğu 'Dünyanın Eski Zamanlarında' oyunu ile bu hafta Erdemli Kültür Merkezinde oynayan Şehir Tiyatrosu, Selviler, Tömük Yeşildere, Limonlu, Sarıyer, Cumhuriyet, İlemin, Kocahasanlı Merkez, Dağlı ve Esenpınar İlkokulundan gelen toplam 866 çocuğun yüzünü güldürdü.



"Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar çocuklarımızı tiyatro ile buluşturduk"

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mustafa Dincir, Erdemli ilçesindeki çocuklara gösterim yaptıklarını belirterek, "2 gün boyunca yaklaşık 900 çocuğumuza ulaştık. Daha önceki haftalarda da Anamur, Silifke, Çamlıyayla, Bozyazı gibi ilçelerimizde ilk defa tiyatro izleyen çocuklarımızla birlikte olduk" dedi. Oyunun köylerde oldukça yankı bulduğunu ve çocukların oyunu çok sevdiğini aktaran Dincir, "Oyunumuz tam anlamıyla çocuklara hitap ediyor. Oyun bittiğinde oyundaki tiplemeleri canlandırmaları, buradan neşeyle çıkmaları ve ilk defa tiyatro izliyor olmaları bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.



"İlk defa tiyatro izleyen çocuklarla temasa geçtiğim için mutluyum"

Çocukların tiyatroyu çok büyüleyici bulduğunu dile getiren Dincir, çocukların tiyatro ile buluşmasının faydalarıyla ilgili de, "Çocuklar buraya geldiğinde bunun bir oyun olduğunun bilinciyle geliyor ama illüzyona açık bir şekilde geldiği için tiyatro ile buluşması mükemmel bir durum. Çünkü yukarıdan balonlar iniyor, renkler, ışıklar değişiyor. Oyuncu farklı sesler ve farklı tiplemeler canlandırıyor. Onu hem sosyal biri yapıyor hem de dışarı çıktığında arkadaşına oyunu taklit ederek iyi bir özlemci yapıyor" şeklinde konuştu. Çocukların oyunu çok sevdiğini ve oyunda yer alan karakterlerin bu coğrafyadan insanlar olduğu için oyunun çok samimi bulunduğunu aktaran Dincir, "7'den 70'e seyirci bu koltuklara istekli bir şekilde oturduğunda o enerji ile oyun güzel başlayıp güzel bitiyor. Çocuklarımız da büyük bir hevesle tiyatro izlemeye geliyor" ifadelerini kullandı. Birkaç aydan beri köylere turneye gittiğini kaydeden Dincir, ilk defa tiyatro izleyen çocuklarla temasa geçtiği için mutlu olduğunu belirtti.



Çocuklar, Büyükşehir Belediyesi ile bol kahkahalı bir gün geçirdi

Öğrencilerden Zehra Suna oyunu çok beğendiğini söyleyerek "Çok keyif aldım ve çok güldüm. Arkadaşlarımla birlikte oyunu izlediğim için mutlu oldum. Vahap amca seni çok seviyorum" derken İbrahim Tunç Koç da daha önce hiç tiyatro izlemediğini belirterek, "En çok masalı ve Nasreddin Hoca karakterini sevdim. Eğlenceliydi. Yine gelmek isterim" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum