Seçer: "Kültür herkesindir, bütün insanlığındır"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in, Türkiye'nin özeti bir kent olduğunu belirterek, "Bu kent bir mozaik. Bu kent renklerin buluştuğu bir renk cümbüşü. Burada...

Seçer: "Kültür herkesindir, bütün insanlığındır"
27 Ocak 2024 - 17:25
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in, Türkiye'nin özeti bir kent olduğunu belirterek, "Bu kent bir mozaik. Bu kent renklerin buluştuğu bir renk cümbüşü. Burada insanları bir araya getirecek, onlara barışı, kardeşliği her daim hatırlatacak en önemli çalışma kültür, sanat, spor yani insanların bir araya getirilmesi ve bir arada olmasıdır" dedi.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı Resim Sergisi ve Ödül Töreni'ne katıldı. Seçer, törendeki konuşmasına dünyaca ünlü Mersinli Ressam Ahmet Yeşil'e teşekkür ederek, açılışı gerçekleştirilen 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Resim Sergisi'ni, Türkiye'nin her tarafından Ahmet Yeşil gibi sanatçıları çoğaltmak, resim sanatında kabiliyetli olanları ortaya çıkartmak, onların eserlerini sergilemek ve onlara teşekkür etmek amacı ile düzenlediklerini söyledi. Göreve geldiği 2019 sonrasında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Mersin'e Değer Katanlar (MEDEKA) Kurulunu oluşturmaya karar verdiklerini aktaran Seçer, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Resim Sergisi'nin de MEDEKA'nın alt kurullarından olan Plastik Sanatlar Kurulunun önemli katkısı ile ortaya çıktığını kaydetti.

Yarışmaya ülke genelinden 187 başvuru geldiğini ve 48 eserin ödül kazandığını aktaran Seçer, bu eserlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çamlıbel semtindeki yeni hizmet binasının giriş katında sergileneceğini söyledi. Mevcut hizmet binasının hızlı bir şekilde, hem kendi hem de kentin dokusuna uygun bir şekilde restore edilerek 'Kent Müzesi' olarak halkın hizmetine açılacağını dile getiren Seçer, "Önümüzdeki 5 yıllık görev süremizde Taş Binamızda, o otantik, mistik atmosferde de sergi açma imkânı buluruz diye umut ediyorum" diye konuştu. Görevde bulunduğu ilk 5 yıllık süre içerisinde birçok konuda yarışmalar düzenlediklerini söyleyen Seçer, 'Mersin Roman Ödülü'nün 3.'sünü, 'Pandemide Neler Çektik Fotoğraf Yarışması'nı, 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Liseli Gözünden Mersin Fotoğraf Yarışması'nı ve 'Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin Yarışması'nın ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak, önümüzdeki süreçte de benzer birçok etkinliklerin altına imza atmak istediklerini ifade etti.



"Çok değerli sanatçılarımızı bünyemize kattık"

Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar her konuda yaptıkları yeniliklerin içerisinde 'kültür ve sanat' alanında sunulan hizmetlerin de yer aldığını söyleyen Seçer, "Şehir Tiyatromuzu yeniledik. Çok değerli sanatçılarımızı bünyemize kattık. 292 oyun oynadı Şehir Tiyatromuz yeni tiyatro sanatçısı kadromuzla beraber. Kent Orkestrası ve Türk Halk Müziği koromuzu, orkestramızı, sanatçılarımızı ve enstrümanlarımızı yeniledik. 'Daha güzel, daha geniş, daha akademik kadrolarda olsun ve bunlar en iyileri olsun' diye Türkiye genelinde sınavlar açarak bunu gerçekleştirdik. Kültür, sanat ve müzik kurslarına önem verdik" ifadelerini kullandı.



"Kültür herkesindir, kültür bütün insanlığındır"

Mersin'in, Türkiye'nin özeti bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, "Bu kent bir mozaik. Bu kent renklerin buluştuğu bir renk cümbüşü. Burada insanları bir araya getirecek, onlara barışı, kardeşliği her daim hatırlatacak en önemli çalışma kültür, sanat, spor yani insanların bir araya getirilmesi ve bir arada olmasıdır. Onların kimliğine, diline, dinine, meşrebine, mezhebine ait olmayan çalışmalardır" şeklinde konuştu. Kültürel etkinliklerinin evrensel olduğuna işaret eden Seçer, "Kültür herkesindir, bütün insanlığındır. Sanat da spor da öyledir. İşte bu bilinçle gelecek yıllarda hem ilçe belediyelerimiz hem Büyükşehir Belediyemiz, izinde yürüdüğümüz Ulu Önderimizin bu anlayışını hayata uygulamaya gayret etmeye devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seçer, Sergi Küratörü Ressam Mert'e emeklerinden dolayı çiçeğini ve yarışmada ilk 5'e giren sanatçılara ise ödüllerini takdim etti. Ardından sergiyi gezen Seçer, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi alı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum