Pozantı Yağlıtaş Göleti sulamasında çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı...

Pozantı Yağlıtaş Göleti sulamasında çalışmalar devam ediyor
28 Kasım 2023 - 10:15
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

2 bin 60 dekar arazi sulanacak

Tamamlanmasıyla 2 bin 60 dekar tarımsal arazinin modern basınçlı sulama sistemiyle sulanmasına hizmet edecek olan Adana Pozantı Yağlıtaş Göleti Sulaması'nda yüzde 26 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin biran önce faydaya dönüşebilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Yapılan imalatların ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "6 bin 857 metresi ana boru olmak üzere toplamda 15 bin 356 metre uzunluğunda sulama şebekesi döşenecek olan proje kapsamında, bugüne kadar 4570 metrelik kısımda çalışmalar tamamlanmıştır. Ayrıca çeşitli çap ve basınç sınıflarında 9 bin 888 metre boru da temin edilmiş olup, şantiye sahamıza ulaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünler üretiliyor

Bölgede ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerin üretildiğine dikkat çeken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Kiraz, elma, üzüm ve ceviz tarımının da yapıldığı Pozantı ilçemizde; doğal şartların uygunluğu, yüksek verim, yatırımların kısa zamanda geri dönüşü, ekonomik değerin yüksek olması ve pazar sıkıntısı olmaması gibi birçok sebeple çiftçilerimiz tarafından çilek yetiştiriciliği yoğun olarak yapılıyor. Yağlıtaş Göleti'nden sağlanacak suyun modern basınçlı sulama sistemi ile çiftçilerimizin tarım arazilerine ulaştıracağız. Modern sulama ile 2 bin 60 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum