Mersin'de 'Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nin kayıtları başladı

Mersin'de yalnızca alzheimer hastaları ve yakınlarının faydalanabileceği Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi hizmet vermeye başladı.Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi...

Mersin'de 'Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nin kayıtları başladı
08 Nisan 2024 - 11:30
Mersin'de yalnızca alzheimer hastaları ve yakınlarının faydalanabileceği Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi hizmet vermeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 'Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi' ismiyle yalnızca 'Alzheimer' hasta ve yakınlarına hizmet verecek olan merkezde kayıtlar başladı. Merkezde, Alzheimer hastalarının sosyalleşmesinin yanı sıra yapılacak zihinsel, fiziksel ve psikomotor etkinliklerle de hastalığın seyrinin yavaşlatılması amaçlanıyor.

Alzheimer hastalarının yaşam kalitesi artacak

Merkez, Yenişehir ilçesi Piri Reis Mahallesi'nde, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın karşısında yer alıyor. 220 metrekare kapalı alana sahip olan merkezde; birer adet etkinlik odası, spor odası ve dinlenme odası yer alıyor. Dışarıda da bahçe kullanım alanı bulunan merkez, Mersin'in merkez ilçelerinde yaşayan birinci evre Alzheimer hastalarına hizmet verecek.

Hastaların günlük aktivitelerden mahrum kalmadan, yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirerek yaşam kalitelerini artırmalarına yönelik uygulamalar gerçekleştirilirken, merkez sayesinde hasta yakınlarının da yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.

"Fiziksel ve zihinsel etkinlikler yaparak hastalığın seyrini yavaşlatmayı amaçlıyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda Gerontolog olarak görev yapan Cihan Tanrıverdi, Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nin hizmet detaylarını paylaşarak, "Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nden birinci evre başlangıç evresindeki Alzheimer hastaları faydalanabilirler. Kayıt için hastanın 1. evre Alzheimer hastası olduğuna dair uzman hekim raporu istiyoruz. Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nde mental, fiziksel ve zihinsel etkinlikler yaparak tedavisi olmayan bir hastalığın seyrini yavaşlatmayı ve bir nebze de olsa hasta yakınlarına destek olmayı amaçlıyoruz. Merkezden hizmet alacak hastalarımızın ulaşımı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Hastalarımız belirtilen saatlerinde ikamet adreslerinden alınıp hizmet sonlandığında tekrar ikamet adreslerine tarafımızca ulaştırılacaktır" dedi.

"Mersin ili sınırları içerisinde ücretsiz gündüz hizmet veren tek Alzheimer merkezi"

Tanrıverdi, kayıtları almaya başladıklarını da belirterek, "Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezimizin bir diğer özelliği Mersin ili sınırları içerisinde ücretsiz gündüz hizmet veren tek Alzheimer merkez olmasıdır. Merkezimizin kayıtları başladı. Kayıtlar için vatandaşlarımızın Piri Reis Mahallesi 1102 Sokak, No 5'teki merkezimize gelip ön görüşme yapması gerekmektedir. Daha sonrasında talep edeceğimiz evraklar hazırlanır. Hasta kaydını başlatabiliriz" ifadelerine yer verdi.

"Bu merkezin açılması gülümsememizi artırdı"

Babasına 3 yıl önce Alzheimer teşhisi konduğunu belirten Uğur Kerti, 'Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'ni duyduklarında çok mutlu olduklarını söyledi. Kerti, "Belediyenin bu hizmetinden bir arkadaş vasıtasıyla haberdar olduk. Önce merkezi gezdik. Tüm personel çok ilgili davrandı. Evrakları talep ettiler. Bugün kayıt işlemimizi gerçekleştirdik. Babam için gerçekten kritik derecede öneme sahip bir konuydu bu. Çünkü sosyalleşmeyi, aktif olabilmeyi çok seviyor. Malum pandemi döneminde evlere kapanmak zorunda kaldılar. O dönem ciddi anlamda etkiledi ve ilerlemesine sebep oldu. Bu sebeple bu merkezin açılması gülümsememizi artırdı. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Vahap Seçer'e çok teşekkür ediyoruz. Çeşitli oyunlar var. Sosyalleşmek için farklı etkinlikler düzenlenecek. Bunların hepsinin çok iyi olacağına inanıyorum. Bu sebeple sosyal belediyeciliği gerçekten bize yaşattığı için bir kere daha teşekkür ediyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum