Mersin'de '2.Nergis Şenliği' düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus'ta 'Bu Şenlik Mis Kokuyor' sloganıyla '2. Nergis Şenliği' düzenlendi.Nergis üreticilerine...

Mersin'de '2.Nergis Şenliği' düzenlendi
29 Ocak 2024 - 10:25
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus'ta 'Bu Şenlik Mis Kokuyor' sloganıyla '2. Nergis Şenliği' düzenlendi.

Nergis üreticilerine destek olmak ve bölgede nergis üretimini yaygınlaştırarak yeni kazanç kapıları oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen şenlik, üreticilerin yüzünü güldürdü. Nergis tarlasında gerçekleştirilen hasat ile başlayan şenlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ile devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından da çocuk oyun alanlarının kurulduğu şenlikte; tarla gezisi, atölyeler ve yarışmalar yer alırken, Ayşe Dinçer de konser verdi.

Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi Çat Mevkii'de düzenlenen şenliğe Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer'in yanı sıra Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

"Mersin Anadolu'nun ta kendisi demek"

Nergis Şenliğine katılanların güzel bir enerji oluşturduğunu söyleyen Başkan Seçer, "Bu sizin sıcaklığınız. Gönlümüzün, ruhumuzun sıcaklığı. Çünkü biz sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, birliği ve beraberliği biliyoruz, onun sıcaklığını yaşıyoruz. Hep böyle olsun, hep daim olsun. Bu ülke çok güzel, Mersinimiz çok güzel. Mersin demek Türkiye demek. Anadolu'nun ta kendisi demek" dedi.

Mersin'in topraklarından bereket fışkırdığına dikkat çeken Başkan Seçer, "Turizm, ticaret, liman. Dünyanın dikkati burada. Ne kadar çok hizmet, ne kadar çok kalkınma o kadar çok refah, mutluluk" ifadelerini kullandı.

"Mersin genelinde 338 bin 500 adet nergis soğanı desteği sağladık"

Büyükşehir Belediyesinden destek alan kadınların daha özgür ve mutlu olduğunu belirten Seçer, "Önemli olan işte bunu yaşatmak. Burada nergis soğanı dağıttığımız bacılarımız da aynı, Çaltıbozkır'da, Silifke'de lavanta fidesi verdiğimiz bacılarım da aynı, sulama borusu ve fidan verdiğimiz üretici kardeşlerim de aynı. Onlar 'Çalışalım, üretelim, ayakta duralım' istiyorlar. Biz de zaten bunu yapıyoruz. Tarsus'ta 96 bin 700 adet, Mersin genelinde de 338 bin 500 adet nergis soğanı desteği sağladık. Bunlar tarıma elverişsiz bölgelere ekiliyor ve o ailenin de gelirine bir katkı sunmuş oluyor" dedi.

"Bu işi severek yapıyorum"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin nergis soğanı dağıtımı projesinden faydalanan üreticilerden Fadime Senay Bostan, Başkan Vahap Seçer'in göreve geldiği andan itibaren kadınlara her alanda sunduğu desteklerin öneminden söz ederek, "Biz kadın üreticileri göreve geldiği günden itibaren her daim destekleyen, o eli hep sırtımızda hissettiren Başkanımız Vahap Seçer'e şükranlarımı sunuyorum. Bu tür desteklerle bizleri onurlandıran, yüzümüzü güldüren, her daim o eli arkamızda hissettiren, nergis çiçeğini şenliklerle kutlamamıza vesile olan Başkanım Vahap Seçer'e ve çok değerli Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tarsus İlçesi Pirömerli Mahalle Muhtarı Bilal Koçak da şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenlik beğeni topladı

Nergis üreticileri arasında en iyi nergis dizme yarışmasının da gerçekleştirildiği şenlikte, yarışmacılara dağıtılan 50 nergis ile en iyi nergis demetini yapan nergis üreticisi Müjgan Aladağ'a Başkan Seçer tarafından organik gübre hediye edildi. Yarışmada Rüveyda Ateş 2. ve Yasemin Sarı da üçüncü oldu. Şenlik yarışmanın ardından Ayşe Dinçer konseri ile sona erdi.

Nergis Şenliği üreticileri memnun etti

Nergis demeti yapma yarışması birincisi nergis üreticisi Müjgan Aladağ, "Yıllardır bu işi yapıyoruz. Eğer beğenildiyse ne mutlu bana. Çok güzel oldu. Tabi ki üreticiye bir teşvik bu. Üreticiler teşvik edildi. Yani üretmek çok güzel bir şey. Biz her zaman destekliyoruz. İnsanlarla iç içe olduk" dedi.

Nergis ve nergis reçeli üreticisi Yasemin Varol da nergis reçelini ilk kendilerinin yaptığını söyledi. Nergisi pazarlayamadığı bir süreçte reçel yapma fikrinin ortaya çıktığını kaydeden Varol, bu şenlik sayesinde hem reçeli hem de çiçeklerini satabilme imkanı bulduklarını belirtti. Bu fırsatlar için Başkan Seçer'e teşekkür eden Varol, "İyi ki böyle bir olanağı sağladı, kendisine çok minnettarız. Belediye menşeili nergis üretimi yapıyoruz. Bu üretimin yanı sıra bir de belediye bize organik gübre de temin etti. Bu sayede nergislerimiz birinci kalite geliyor" diye konuştu.

"Eğlenceli vakit geçiriyoruz"

İki kızı ve eşiyle birlikte Nergis Şenliği'ne katılan Sevide Soydan ise "Eğlenceli vakit geçiriyoruz. 7'den 70'e herkes var. Çok kalabalık bir ortam. Çocuklar da çok eğleniyor. Hem doğal yapılan ürünlerden satın aldık, üretim pazarları da çok hoşumuza gitti. Güzel, keyifli, temiz hava, açık alan etkinlikler de güzel. Keyif aldık. Memnun kaldık, devamını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum