Makedon Halk Dansları Topluluğu Mersin'den memnun ayrıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesince 2.'si düzenlenen 'Uluslararası Tarsus Festivali'nde gösteri yapmak için Atatürk'ün de eğitim gördüğü Askeri İdadisinin yer aldığı...

Makedon Halk Dansları Topluluğu Mersin'den memnun ayrıldı
23 Kasım 2023 - 11:15
Mersin Büyükşehir Belediyesince 2.'si düzenlenen 'Uluslararası Tarsus Festivali'nde gösteri yapmak için Atatürk'ün de eğitim gördüğü Askeri İdadisinin yer aldığı Makedonya'nın Manastır şehrinden gelen Kud Tase Milosevski Dans Topluluğu, festivale, Mersin'e ve Mersin'e dair her şeye hayran kaldı.

Milosevski Dans Topluluğu, Tarsus'ta yapılan festivalde hem gösteri gerçekleştirdi hem de diğer etkinliklere katıldı. Mersin'e ilk defa gelen ve gösterileriyle festivale renk katan ekip, 5 gün Mersin'de kaldı. Ekip, kaldıkları süre boyunca yöresel lezzetler başta olmak üzere, tarihi ve turistik yerler gibi Mersin'e dair pek çok şeyi deneyimledi. Ekip, Mersin'den ayrılmadan önce de Atatürk Evini ziyaret ederek çelenk bıraktı.



"Festivalin bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik"

Topluluğun Yönetim Üyesi Naci Tahiroğlu, festivali değerlendirerek, "Gerçekten çok güzel bir festival oldu. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik. Organizasyondan memnunuz. Mersin'i televizyonlarda gördük. Ben ve diğer arkadaşlarım tüm Avrupa'yı gezdik ama Mersin en iyi şehirlerden birisi. Tarsus da başka bir güzel. Tarsus'un tarihini öğrendik, çok enteresandı bizim için" dedi.

Atatürk Evini ziyaret etmenin bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Tahiroğlu, "Bir ay önce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manastır Askeri İdadi okulunu öğrencilerle ziyaret ettik. Mersin'de Atatürk Evi olduğunu bilmiyorduk. Duyunca ziyaret etmek istedik. Bizler için çok önemli" ifadelerine yer verdi.



"Festival sayesinde çok güzel günler geçirdik"

Toplulukta yer alan Ljupeho Pecalevski, festivali çok sevdiğini belirterek, "Çok güzel bir festival oldu. Diğer devletlerden topluluklar da katıldı. Festival sayesinde çok güzel günler geçirdik. Mersin ve Tarsus halkını çok beğendik, çok misafirperverler" derken, Atatürk Evini gezmekten de mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi ve saygımız çok. Kendi zamanı için büyük bir bilge ve büyük bir demokrat" diye konuştu.



"Davet gelirse tekrar ziyaret etmek isteriz"

Aleksandra Markovska da Makedonya dans topluluğunun üyelerinden. Markovska, festivali çok sevdiğini belirterek, "Festival sayesinde diğer devletlerden yeni arkadaşlar tanıdık. O yüzden çok güzel bir festival oldu, memnunuz. Davet gelirse tekrar ziyaret etmek isteriz" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum