Kahramanmaraş şehir merkezinde kentsel tasarım projesinin ilk aşaması başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir merkezinde kentsel tasarım projesinin ilk aşamasının başladığını, iş yerleri ve konutların bir yılda tamamlanıp...

Kahramanmaraş şehir merkezinde kentsel tasarım projesinin ilk aşaması başladı
09 Kasım 2023 - 15:05
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir merkezinde kentsel tasarım projesinin ilk aşamasının başladığını, iş yerleri ve konutların bir yılda tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile toplantı düzenleyen Başkan Güngör, şehir merkezinde 3 farklı bölgede zemin etüdünün yapıldığını ifade etti. Kentsel tasarım projesinin ilk aşamasının başladığını söyleyen Başkan Güngör, "Şehrimizin merkezinde 3 farklı bölgede zemin etüdü yapılan alan var. Üçünün mahiyeti birbirinden farklı. Merkezde olan kısım nihayete erdi. Kentsel tasarım çalışması da yapıldı zemin artı 3 ya da 4 kat şeklinde yapılacağı sonuçlandı. Mikro bölgeleme çalışmaları Çevre Şehircilik ve İllim Değişikliği Bakanlığı'nın yetkisinde Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yapıyor biz de iş birliği yani destek oluyoruz bakanlığımıza. Kentsel tasarım çalışmamızın ilk aşamasında bakanlığımız gerek TOKİ, gerekse Emlak Konut aracılığı ile kentsel tasarımızın ilk aşaması başladı. Bu süreçte hızlandı bazı nedenlerden dolayı temel attık ve ara vermeler oldu şu anda hızlandı. Bizim şu anda proje alanı içerisindeki yerleri boşatmamız gerekiyor çünkü daha da hızlanmamız için. Bana soruyorlar bir yılda bitecek mi? Başladığımız anda buralarda iş yeri ise iş yeri, konut ise konut bitmiş olacak bundan hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

Başkan Güngör konuşmasının sonunda ise, "10 milyar liraya yakın bir kaynak devletimiz Kahramanmaraş'ımızın depremde görmüş olduğu hasarın giderilmesi için son aşamaya getirdi. Bu ciddi bir kaynak, Allah'ın izni ile bu süreç başladı ve ihaleler de başladı peyderpey buralar değişecek" dedi.

Depremzedeler için yapılan konutların Aralık ayında teslimine başlanacağını ifade eden Vali Mükerrem Ünlüer ise, "İlimizde 26 bin konutumuzun yapımı devam ediyor. Planlanan 45 bin ama 26 bin için hızla çalışma devam ediyor. Aralık ayında da hızlı bir şekilde hak sahiplerine dağıtacağız. Aralık sonuna kadar 10 bine kadar kırsal ve kentlerdeki yapılan konutları hak sahiplerine dağıtmayı planladık. Mayıs ayı sonuna kadar ise kalan 26 bin konutumuzun tamamını hak sahiplerine dağıtacağız. İnşallah o zamana kadar diğer konutlar ile ilgili de ihaleler ile yapımına başlanırsa ilimizde planlanan 45 bin konut sayımıza önümüzdeki yıl sonu ulaşmış oluruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum