Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Niğde'yi tanıyacak

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) desteklediği tanıtım projesi kapsamında Niğde'ye 18 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında 25 Fransız ve Belçikalı Tur operatörü...

Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Niğde'yi tanıyacak
12 Ekim 2023 - 11:45
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) desteklediği tanıtım projesi kapsamında Niğde'ye 18 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında 25 Fransız ve Belçikalı Tur operatörü temsilcisinin geleceği bildirildi.

Kentin turizm değerlerinin yabancı ülkelerde de tanıtımını sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştiren Niğde merkezli turizm firması Samistal Travel'in sahibi Cevdet Eroğlu, TGA'nın desteklediği tanıtım projesi kapsamında Niğde'ye 18 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında 25 Fransız ve Belçikalı Tur operatörünü getireceklerini söyledi. Eroğlu, ''Gerçekleştireceğimiz organizasyon kapsamında ülkemizi ve Niğde'mizi en iyi şekilde tanıtacağız ve yapacağımız bu tanıtım ülkemiz imajına doğrudan katkı sağlayıp aynı zamanda ilimiz turizminin bilinirliğinin artırılması noktasında bir avantaj teşkil edecektir'' dedi.

Firma olarak Fransa, Belçika, İsviçre, Kanada'dan turist grupları getirdiklerini ve 2011 yılında "Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Sertifikası" alan tek firma olduklarını belirten Eroğlu, bu projeyi düzenlemelerindeki amacın Niğde'nin turizm değerlerini yabancı tur operatörlerine tanıtıp yöreye daha fazla turist çekmek olduğunu söyledi.

2022 yılında TGA'nın destekleriyle Safranbolu ve Kapadokya'ya 20'ye yakın Fransız tur operatörü getirdiklerini hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

Ülke tanıtımıyla ilgili yaptığımız her bir proje TGA tarafından değerli bulunmuş ve bu yılda tanıtım anlamında gelenek devam etmiştir. 15 Ekim 2023 yılında dünya destinasyonlarına turist götüren ve alanında çok önemli bir pozisyonda bulunan 25 Fransız tur operatörüne yönelik Niğde-Aladağlar trekking parkurlarının tanıtımı yapıyoruz. Bu gelen tur operatörleri alanında güçlü ve Türkiye'yi satabilecek potansiyele sahip firmalardır. Bu tur operatörlerinin geleceği tarihleri çok iyi ayarlamak gerekiyor. Ekim ayında gelen bu tur operatörleri broşür çalışmalarını yaparak rahatlıkla 2024 turizm sezonunda yeni bir destinasyon olan Niğde-Aladağlar destinasyonunu kataloglarına koyacaklarıdır. Artık gelişen dünyada turizmin önemi gün geçtikçe daha da iyi anlaşılmaktadır ve bacasız sanayi diye tabir ettiğimiz bu sektörün ülkemiz cari açığına direkt olarak katkı sunduğunun farkına varılması gerekir. Gerek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın gerekse Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Türkiye Yüzyılı hedeflerinden bahsederken 2028 yılında '90 Milyon turist 100 Milyar döviz' sloganı ülkemizin rekabetçi gücünü ortaya koymuştur."

Eroğlu, pandemi sonrası dünyada değişen fiyat değişkenliği maalesef ülke olarak kendilerini de etkilediğini belirterek, "Geldiğimiz noktada tatilin lüks sayıldığı ve insanların alım gücünü etkileyen bu durum karşısında ülkemizin rekabet ettiği ülke sayısı çoğalmıştır. Artık insanların tatil alışkanlıklarını değiştiği ve doğaya endeksli bir turizm modeli üzerine yoğunlaştık. Devletimizin biz özel sektöre vermiş olduğu destek sayesinde tanıtım anlamında üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum