'Evimiz Atölye' projesi büyüyerek devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin de paydaşı olduğu...

'Evimiz Atölye' projesi büyüyerek devam ediyor
27 Ocak 2024 - 17:45
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin de paydaşı olduğu 'Elde var yetenek, evde var ekmek' sloganıyla yürütülen 'Evimiz Atölye' projesi büyümeye devam ediyor.

Oyuncak yapım atölyesine bu kez de ortopedik engelli bireyler dâhil olurken gönüllülerden ilk eğitimlerini aldılar. Mersin Ortopedik Engelliler Derneğinin binasının yer aldığı Yenişehir Belediyesi Akın Özdemir Parkında gerçekleştirilen etkinlikte ortopedik engelli bireyler gönüllü eğitmenler eşliğinde oyuncak yapımı eğitimi aldılar. Dikiş dikip, oyuncak yapımının detaylarını öğrenen bireyler projeye dâhil olmanın mutluluğunu yaşadılar. Ortopedik engelli bireylerden Murat Ünlü de oyuncak yapım atölyesine katılan ilk erkek kursiyer olurken, yeteneğiyle katılımcılardan ilgi gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi, bundan sonraki günlerde de projeyi farklı kesimlere ulaştırmayı sürdürecek.



"Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum"

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, bu seferki buluşmanın, 'Evimiz Atölye Projesi'nin en özel çalışması olduğundan söz ederek, "Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanımız Nalan Hanım ile Gönüllülük Şubesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi ile görüştü" dedi. 'Evimiz Atölye Projesi'ni bugüne kadar birçok mahallede hayata geçirdiklerinden bahseden Seçer, "Mahallelerde birçok kadınla beraber çalıştık. Herkesteki ortak düşünce; 'birlikte oluyoruz, mutlu oluyoruz ve bir şeyler üretiyoruz' noktasındaydı. Bu ortak düşünce projede amaçladığımız hedefe ulaştığımızın göstergesidir. Şimdi ilk defa 'Evimiz Atölye'de bir erkek kursiyerle çalışıyoruz" diye konuştu. Ortopedik engelli bireylere Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de selamlarını ileten Seçer, "Hep birlikte, sizlerin ne kadar kıymetli olduğunu ve topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Birlikte olmamız kendinizi daha iyi hissetmenize neden oluyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu



"Kelimelerle ifade edilemeyecek bir mutluluk"

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, engelli bireylerin hayatlarına dokunacak projelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bu tür bir proje benim yıllarca aradığım bir şeydi. 36 tane engelli mezun ettim. Takı tasarım projesi, bilgisayar, muhasebe, bilgisayar bakım onarım projelerinden birçok üyemiz memur oldu" dedi.

'Evimiz Atölye'nin çok güzel bir proje olduğunu vurgulayan Bakır, üreterek kazanmaktan daha güzel bir şey olmadığını söyleyerek, "Kelimelerle ifade edilemeyecek bir mutluluk. Bugün bizlere Meral Hanımın o güler yüzü ve sıcaklığı sayesinde projeyi daha ileriye götüreceğimize ve bu halkaya daha çok engelli birey katacağımızın inancını aşıladı. Kelimeler bile yetersiz kalıyor. Gerçekten güzel şeyler yapmanın tablosu şu anda arkamızda" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte MESKİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından da 'su tasarrufu' konusunda bireylere bilgilendirme yapıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum