En acı tesadüf

Adana'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan apartmanda 17 yaşındaki kızını kaybeden acılı baba, apartmanın müteahhidi baba ve kızının hala firar olduğunu, duruşma gününün kızının...

En acı tesadüf
16 Ocak 2024 - 09:40
Adana'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan apartmanda 17 yaşındaki kızını kaybeden acılı baba, apartmanın müteahhidi baba ve kızının hala firar olduğunu, duruşma gününün kızının doğum gününe geldiğini, önce mezara sonra adliyeye gittiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerine Gökçe ailesi Sami Bey Apartmanı'nda yakalandı. Birinci katta oturan baba Özgür (46), eşi Nihal (44) ve kızı 17 yaşındaki Yağmur Serin Gökçe'yi deprem olur olmaz uyandırarak hemen apartmandan dışarı kaçtı. Ancak kaçarken Yağmur Serin Gökçe'nin üzerine apartmandan molozlar geldi. Anne Nihal ve kızı Yağmur Serin Gökçe yaralandı, apartman yerle bir oldu. Apartmanda yaşayan yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti. Anne kız ise hastaneye kaldırıldı. Anne hayata tutunurken, 17 yaşındaki Yağmur Serin Gökçe hayatını kaybetti. Baba depremin etkisini atlattıktan sonra apartmanın müteahhidi hakkında suç duyurusunda bulundu ancak, müteahhit baba-kız firar olduğu için hala yakalanamadı.

Yağmur Serin Gökçe'nin doğum günü olan 16 Ocak'ta ise babası Özgür Gökçe, önce kızının mezarına giderek dua edip, doğum gününü kutladı. Gökçe, çok acı bir tesadüf olduğunu, kızının doğum gününde sorumlularla hesaplaşmanın, yani mahkemenin ilk günü olduğunu söyledi. Gökçe, mezardan mahkemeye gittiğini belirterek, "Bildiğiniz gibi 6 Şubat sabahı deprem oldu. Ayağa kalkar kalmaz kendimi ve ailemi aşağıya indirmek için uğraştım. Dışarıya kadar çıkabildik ama ne yazık ki kızım molozlara maruz kaldı. Eşim ve ben de moloz altında kaldık. Eşim 35 gün yoğun bakım süreciyle beraber beyin kanaması geçirdi. Ne yazık ki 17 yaşında gözümüzün bebeği kızımızı kaybettik" dedi.

Baba Gökçe, şöyle devam etti:

"Bugün 16 Ocak duruşma günü ve kızımın da doğum günü, bir tesadüf mü bilemiyorum. Bugün kızım yaşasaydı 18 yaşında olacaktı. Sami Bey Apartmanı 16 katlıydı ve müteahhidi Abdullah Aybaba'dır, kızı ise Eda Aybaba Çelik. Aradan 1 yıl geçti ama nerede olduklarını bilmiyoruz."

Şahıslar hakkında kırımızı bülten çıkartılmasını isteyen Gökçe, "Müteahhit ve kızının yakalanmasıyla ilgili yetkililerden bilgi verilmesini rica ediyoruz. Bizler devletimize inanıyoruz ve adalet karşısına çıkartılacağına inanıyoruz. Bugün duruşma günü olmasına rağmen bu kişiler mahkemeye gelmeyecekler. Bugün kızım 18 yaşına girecekti ama ne yazık ki doğum gününü mezarında kutlamak zorunda kaldık. Buradan yargı mensuplarımızdan rica ediyorum, sizlerin de bir yakını bu enkazda kalabilirdi aynanın karşısında sadece 10 saniye bunu düşünün. Vereceğiniz kararlarda ve yapacağınız uygulamalarda bunu düşünmenizi rica ediyorum. Bir yıldır yüzümüz gülmüyor, ne yazık ki 18 yaşına girecek olan kızımın gününü mezarı başında kutlamak zorunda kaldım" diye konuştu.

Acılı baba Gökçe, kızından geriye 17. yaşını kutladıkları videonun kaldığını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum