CHP'li 300 partili ön seçimsiz belirlenen adaya destek vermeme kararı aldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut başkanı ön seçim yapmadan yeniden aday olarak belirlemesine partililer tepki gösterdi.Cumhuriyet Halk...

CHP'li 300 partili ön seçimsiz belirlenen adaya destek vermeme kararı aldı
29 Ocak 2024 - 11:50
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut başkanı ön seçim yapmadan yeniden aday olarak belirlemesine partililer tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesinde belediye başkan adayı olarak mevcut başkan Mustafa Kaynar'ı aday gösterdi. Belediye başkanlığı için aday adayı olan Ökkeş Yücel ile bir grup partili, belediye başkanlığı için ön seçim yapılmadan mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kaynar'ın aday olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Aralarında eski belediye başkanı, eski kadın kolları başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri olmak üzere yaklaşık 300 kişilik partili, 31 Mart Yerel seçimlerde Düziçi ilçesi ve Yarbaşı beldesinde Cumhuriyet Halk Partisini boykot ederek oy vermeyeceklerini açıkladı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yarbaşı Belde Belediye Başkan aday adayı Ökkeş Yücel, "Türkiye siyasi hayatında yasaklı olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1992'de tekrar kurulmuş, bende o yıl partinin Düziçi'nde kuruculuğunu yaparak 2 dönem onur ve şerefle ilçe başkanlığı yaptım. Daha sonra Karacaören, Karaçarlı köyü ve belediyesinin oluşumuna ve akabinde Yarbaşı belediyesine iki dönem başkanlık yaptım bu başkanlık seçimlerinde şu anki Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar bizzat karşımızda MHP'ye çalışarak muhalefetlik yapmıştır aradan belli bir zaman geçince Mustafa Kaynar CHP'den aday olmuş bizler partili olduğumuz için Mustafa Kaynar'ı destekleyerek oy verdik. 2024 yılı yerel seçimleri için halkın çağrısı üzerine en temel hak olan seçilme hakkı için partimden aday adayı oldum. Haksızlık ve usulsüzlükler burada başladı. CHP Genel Merkezi Yarbaşı'nda ön seçim kararı aldı. Demokratik olan ve partimize yakışan buydu fakat il ve ilçe örgütü ön seçim kararına uymadı. Bizi derinden yaralayan ve üzen ikinci adım ise 30 yıllık CHP üyesi Yücel ailesinin fertleri bizzat kendi CHP ilçe teşkilatı tarafından YSK'ya dilekçe vererek oyları düşürülmeye çalışıldı ve en temel hak olan seçme hakkı gasp edilmeye çalışıldı. Bu liste CHP ilk teşkilatına bir dilekçeyle verilmiştir. Bütün bu haksızlık ve adaletsizliklerden ötürü yine en temel haklardan olan protesto hakkimizi kullanarak CHP'sini hem Düziçi ilçemizde hem de Yarbaşı beldemizde boykot oy vermiyoruz'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum