Başkan Seçer, KKTC'nin kuruluşunun 40. yılını kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tebrik kabulüne katılarak, KKTC Mersin...

Başkan Seçer, KKTC'nin kuruluşunun 40. yılını kutladı
15 Kasım 2023 - 14:50
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tebrik kabulüne katılarak, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli'yi kutladı.

Tebrik kabulünde konuşan Başkan Seçer, Kıbrıs Türk halkının çok uzun süren mücadeleler sonucu bugünlere ulaşarak 40 yıllık bir cumhuriyet birikimine sahip olduğunu belirtti. Kıbrıs Türklerinin Türkiye için özel bir yeri olduğunu vurgulayan Seçer, "86 milyon, her vatandaş bunu böyle hissediyor. Cumhuriyeti kurduktan sonra kurumlarıyla, demokrasiyle taçlandırmak, daha güçlü bir devlet haline getirmek, öncelikle KKTC'nin tüm dünyada tanınıyor olmasını sağlamanın şu anda KKTC'nin temel hedefleri olduğunu biliyorum. Bu hedef doğrultusundaki çalışma ve mücadelenizde sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.



"Nice nice 40 yıllar olsun"

Mersin'in yavru vatan Kıbrıs'a çok yakın bir coğrafyada olduğuna dikkat çeken Seçer, "Yakın bir tarihte meclis üyelerimizle KKTC'yi ziyaret ettik. Orada belediyelerimizle iş birliği konusunda karşılıklı müzakereler yaptık. Özellikle iyi insan kaynaklarını yetiştirme anlamında belediyelerimize öncülük etmek istediğimizi belirttik. Yakın bir tarihte de Magosa Belediyesinden bazı bürokratlar, teknisyenler ve mühendisler Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresinin işleyişi ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin iyi uygulamaları ile ilgili önemli çalışmalar yapacaklar. Bir süre bizim misafirimiz olacaklar. Tekrar bayramınızı kutluyorum, nice nice 40 yıllar olsun" ifadelerini kullandı.



"Umarım bizler de daha 100 yıllara ulaşırız"

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılına girdiği bugünlerde, yavru vatan KKTC'nin de 40. yıl dönümünü kutladığını ifade etti. Mendeli, "Umarım bizler de daha 100 yıllara ulaşırız. Böylesine önemli ve anlamlı bir günde sizleri başkonsolosluğumuzda görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Kıbrıs Türk halkı bugünlere kolay gelmedi, pes etmedi ve mücadelesini sürdürdü. Nihayetinde de 15 Kasım 1983'te cumhuriyetimizi ilan ettik. Bugün devletimize baktığımız zaman, tüm kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta olan bir devlettir. Bizler dün olduğu gibi bugün de anavatanımızla omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha nice nice yıllara, 40 yıllara erişmemizi temenni ederim" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum