Anneler tasarlıyor, çocuklar eğleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli ve Tarsus ilçelerinde hizmete açtığı Kadın ve Çocuk Bilim-Teknoloji Atölyelerinde, çocukların yanı sıra anneler de eğitim alıyor. Anneler,...

Anneler tasarlıyor, çocuklar eğleniyor
16 Ocak 2024 - 10:20
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli ve Tarsus ilçelerinde hizmete açtığı Kadın ve Çocuk Bilim-Teknoloji Atölyelerinde, çocukların yanı sıra anneler de eğitim alıyor. Anneler, aldıkları eğitimler sayesinde çocuklarının teknoloji merakını daha iyi anlarken, onlarla oyunlar tasarlayarak daha kaliteli vakit geçiriyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan teknoloji atölyelerinde çocuklara; robotik tasarım ve kodlama, akıllı devre sistemlerinin nasıl yapılacağı gibi konularda eğitim verilirken, annelerine ise 3 boyutlu tasarım, robotik kodlama, oyun geliştirme, photoshop, ürün geliştirme ve algoritmik oyunlar eğitimleri veriliyor. 8 haftalık olarak verilen eğitimlerin sonunda ise annelere almış oldukları eğitim ile ilgili olarak sertifika veriliyor.



"Annelere günlük yaşamlarında kullanabilecekleri programları gösteriyoruz"

'Yeni Nesil Anne' programında eğitmen olan bilgisayar öğretmeni İpek Miroğlu, 'Yeni Nesil Anne' eğitiminin 8 haftalık bir program olduğunu ve bu süre içerisinde katılımcılara dijital okuryazarlığı ve anneyle çocuk arasındaki etkileşimi daha çok artırmak için de 21. yüzyılın getirdiği becerileri kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Miroğlu, "Atölyemizde analitik ve yanal düşünme, oyun geliştirme, akıl ve zeka oyunlarını kullanıyoruz. Annelere, çocuklarla beraber bu uygulamaları evde de yapabileceklerini gösteriyoruz. Ayrıca günlük yaşamlarında kullanabilecekleri programları da öğretiyoruz. Böylece anne ve çocuk arasındaki ilişkiyi daha olumlu hale getiriyoruz" dedi.

Programın içeriğinden bahseden Miroğlu, "Annelere Robotik kodlama, oyun geliştirme, 3D tasarımı ve ahşap şekillendirme, ürün geliştirme ve aynı zamanda algoritmik oyunlar öğretiyoruz. Toplamda 20 katılımcı var. Eğitimimizin çok verimli geçtiğini düşünüyorum" diye konuştu. Katılımcıların eğitimden çok memnun kaldığını ve ileri seviyelerde de devam ettirmek istediğini aktaran Miroğlu, "Hiçbir düşüş olmadı katılımda, başladığımız kişi sayısı kadar devam ediyoruz. 2 aylık eğitimimizin sonunda katılımcıların da sertifikalarını teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. 'Yeni Nesil Anne' programının devam edeceğini ve başvuruların sürdüğünü söyleyen Miroğlu, "Katılmak isteyenler, sosyal medya hesaplarımızdan veya Mersin Büyükşehir Belediyesi web sitesinden bize ulaşabilirler" dedi.



"Burada aldığım eğitimlerle, kızıma yol gösterici olabildim"

Programa katılan Gülseren Duyar hem okul öncesi hem de ilkokul çağında 2 çocuğu olduğunu ve çocuklarıyla daha iyi iletişim kurabilmek ve faydalı içerikler sunabilmek adına programa katıldığını söyledi. Eğitim sürecinin çok güzel geçtiğini ve kendisi için oldukça verimli olduğunu belirten Duyar, "Benim kızım da burada çocuk atölyelerine devam ediyor. Şu anda ikinci aşamada. Burada aldığım eğitimlerle ona yol gösterici olabildim, sürecini kolaylaştırdım. O bildiği şeyleri bana evde tekrar ederek pekiştirdi" ifadelerine yer verdi.



"Kuşak farkını en aza indirebilmek adına katılmak istedim"

Deprem sonrası Antakya'dan Mersin'e gelen öğretmen Tülin Hürriyetoğlu ise hem çocuklarını hem de öğrencilerini daha iyi anlayabilmek adına eğitime katıldığını kaydetti. Hürriyetoğlu, kendini geliştirmek istediğine değinerek, "Sonuçta teknoloji çağında yaşıyoruz ve şu anda çocukların klasik yöntemlerdeki ders anlatımlarıyla çok uzun süre dikkatlerini toplayamazsınız. Daha verimli olmak, kuşak farkını en aza indirebilmek adına katılmak istedim. Benim çocuklarım da katıldı" şeklinde konuştu.

Eğitim sürecinin çok eğlenceli geçtiğinden bahseden Hürriyetoğlu, "Şu an çocuklarımla evde 3 boyutlu oyunlar tasarlıyoruz. Benim takıldığım yerlerde onlar bana yardımcı oluyorlar. Çocukların eline telefonu verip oynamalarını sağlamaktansa, kendimiz bir şeyler üretiyoruz" dedi. Mersin'de kaliteli vakit geçirmek adına belediye tarafından açılan bu kursların kendilerine iyi geldiğini sözlerine ekleyen Hürriyetoğlu, "Antakya'dan gelen bir insan olarak, çocuklarıma bu kadar iyi koşulları sağlayamayabilirdim. Şu an hem benim, hem de çocuklarım için çok büyük bir imkan" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum