Adanalılar iftar sonrası yöresel lezzetlere talep gösteriyor

Adana'da vatandaşlar iftar sonrası başta tatlı ve şırdan dolması olmak üzere birçok yöresel lezzete talep gösteriyor.Ramazan ayında Adanalılar iftarda oruçlarını tescilli 'Adana...

16 Nisan 2023 - 20:30
Adana'da vatandaşlar iftar sonrası başta tatlı ve şırdan dolması olmak üzere birçok yöresel lezzete talep gösteriyor.



Ramazan ayında Adanalılar iftarda oruçlarını tescilli 'Adana Kebap' ile açıyor. İftardan sonra ise vatandaşlar Adana'ya özgü yemekleri ve tatlıları yemek için şırdancılara ve tatlıcılara gidiyor. Bu durum ise esnafın yüzünü güldürüyor.



"Sahura kadar Adanalılar şırdan tüketiyor"

Şırdancı Emin Kertiş, "Adana lezzetleri çok farklıdır. Şırdana, kebaba ve yöresel Adana lezzetlerine 365 gün talep var. İftar sonrasında gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Sahura kadar Adanalılar şırdan tüketiyor. Sahurda dahi Adana'da şırdan yiyenler var" diye konuştu.



"Ramazan'da yoğunluk 2 katına çıkıyor"

Tatlıcı Halil Yıldızoğlu ise kan şekeri düşen herkesin tatlıcılara akın ettiğini söyledi. Yıldızoğlu, "Ramazanda iftardan sonra vatandaşlarımız tatlıya koşuyor. Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaca yoğun bir talep var. Ayrıca künefe ve Adana'ya özgü tatlılara da talep gayet güzel. Ramazanda yoğunluk 2 katına çıkıyor ve esnafın yüzü gülüyor" ifadelerini kullandı.

Tatlı yemeye gelen Selin Bozkurt isimli vatandaş, "İftardan sonra kan şekerimiz düşünce kardeşimle tatlı yemeye geldim. Herkeste tatlıcılara gelmiş, çok şaşırdım" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum