Adana'da yanan orman ve bahçeler devlet desteği ile yeniden yeşerdi

ADANA (İHA) – Adana'da çıkan orman yangınlarında evleri yanan vatandaşlar evlerine kavuşurken yanan alanlarda yeniden yeşerdi.Adana'da 28 Temmuz 2021 tarihinde Aladağ ve Kozan...

Adana'da yanan orman ve bahçeler devlet desteği ile yeniden yeşerdi
14 Ekim 2023 - 10:30
ADANA (İHA) – Adana'da çıkan orman yangınlarında evleri yanan vatandaşlar evlerine kavuşurken yanan alanlarda yeniden yeşerdi.

Adana'da 28 Temmuz 2021 tarihinde Aladağ ve Kozan ilçelerinde çıkan orman yangınında 4 bin 150 hektar ormanlık alan zarar gördü. 2 yıl içinde devletin tüm birimlerinin seferber olduğu bölgede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan evler sahiplerine teslim edilirken yanan orman ve bahçeler de yeniden yeşerdi. Aladağ ve Kozan yangınlarında Aladağ'da 24 ev Kozan'da 37 ev küle dönmüştü. Kozan'da Kızlar Sekisi Mahallesinde evi yanan vatandaşlar yeni evlerine kavuşurken İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yanan ağaçların yerine hibe verilen 3 bin 580 adet zeytin, keçiboynuzu, ceviz ve defne ağaçlarına ise gözü gibi bakıyorlar.

Yangında evi yanan ve TOKİ tarafından yeni evinde huzurla oturduğunu ifade eden Fatma Sağlam (78), "Buralarda yangınla birlikte bizde yandık. Çok yandık tutuştuk. Buralarda yakmadığımız ağıt kalmadı. Allah devletimizden milletimizden belediye başkanlarımızdan razı olsun. Evimin içinde her şeyim vardı. Evim yandı yangından önce eşim vefat etmişti. Allah'ım 1 damla su dökenden razı olsun. Huzurla oturuyorum. Geldim evim yapılmış, serilmişti yine hüzünleniyorum ama dualarım yardım edenlerle" dedi.



"Devletimiz sağ olsun yaralarımızı sardık"

Yangında evi son anda kurtarılan fakat bahçesindeki ağaçları zarar gören Ramazan Yüce, "Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü, devletimiz sağ olsun yaralarımızı sardık. O gün büyük bir panik yaşadık. Yangında ağaçlarımız yandı eksiklerimizi ektik. Bahçelerimiz fidanlarımız yeşerdikçe mutlu oluyoruz. Şimdi eski halimize devam ediyoruz. Yeşilliğimizin yeniden eski haline dönmesini bekliyoruz. Yangınla birlikte bölgedeki tüm kuşlarda yandı ve orman olmayınca göç etti. Yetişen meyve ve sineklerde hastalık oluyor. İlaçla dahi kurtaramaz olduk. Bu kuşların yeniden bölgemizde yaşamasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum