100. yılda 100 ünite kan bağışı

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde eğitim-öğretim veren Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde kan bağışı...

100. yılda 100 ünite kan bağışı
25 Ekim 2023 - 12:40
Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde eğitim-öğretim veren Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde kan bağışı etkinliği düzenledi. '100. Yılda 100 Ünite Kan Bağışı' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler, kan bağışığında bulundu.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Çenet, anlamlı bir yılı ülke olarak yaşadıklarını belirterek, "2023 yılı bizim için Cumhuriyetimizin 100. yılı. Biliyorsunuz mazisi, tarihi çok derin, anlamlı olan ülkelerin 100. yılı coşkuyla kutlanır. İl genelinde olduğu gibi ilçemizde de bu yıla özel çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Tabi kan bağışı da bu etkinliklerimizin içinde yer alan bir çalışma. Kızılay bizim göz bebeğimiz bir kurum. Çünkü biz hep zorda kaldığımız zaman bizlere destek olan, omuz veren bir kurum. İnsan sağlıklıyken bu kan bağışını çok önemsemeyebiliyor ama hasta olduğu zaman bir kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Bugünde burada Cumhuriyet'imizin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde 100 ünite kan bağışı yapılacak. Etkinliği düzenleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Cumhuriyet'imizin 100. yılının kutlu olmasını diliyorum. Bize Cumhuriyet'i armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına ve o günden bugüne bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Kızılay tarafından okul bahçesine kurulan araçta kan bağışında bulundu. Yoğun katılımın olduğu görülürken, hedeflenen 100 ünite kana kısa sürede ulaşıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum