Şeyma KANDARA

Şeyma KANDARA

KADIN GÖZÜYLE

Anadolu Sigorta'da sigorta yetersizliği!

16 Şubat 2021 - 18:33

Zorunlu karayolları sigortasının trafik sigortasını gecikme zamlarından, kaskoyu da çekici ve ikame araç hizmeti olanağından öğrendik. 12 Nisan 2017’de çıkan serbest piyasanın tek koşullu piyasa oluşmasını kararlaştıran Hazine Müsteşarlığı, bu durumu 3 Mayıs 2017'de resmi gazete ile ilan etti.

Trafik sigortalarının aynı rakam olmasından dolayı, şirketler ve dolayısıyla acenteler kasko ve diğer özel sigortalardan kar etme çabasına girdi. Şirketlerin acenteleri trafik sigortasını kesemezsin illa özel sigorta kesmelisin yoksa acenteliğini fesih ederiz tehditlerinin altının boş olduğunu zaman zaman adı değişen şirketlerde yaşadık. Müşteriye yeni açılan şirketlerin özel sigortasını satarken güvence yok diye ret cevabı aldık. Tanınan, reklamı olan şirketleri öne sürdüler. Reklamlarda görmüşler, güven kazanmışlar diye hep o şirketler prim yaptı.

Anadolu Sigorta reklamı çok olan,bu konuda yatırımdan kaçmayan bir şirket. Çok geniş ağ ile sigortasız insan bırakmıyor politikasında tökezlemek yerine çuvallıyor aslında. Reklam yatırımlarını sigortalılarından kestiği paralar ile mi karşılıyor diye sormadan edemiyorum.
Bir sigortalı olarak yolda kalıyorum. Neresi olduğu, ne için yolda kaldığım önemli değil. Çekici hizmeti istiyorum, çok sürmeden talep karşılanıyor ve en yakın servis ağına hizmet sağlanıyor. Buraya kadar özel olarak, pahalı da olsa, yaptırdığım kasko poliçem var güvencesindeyim. Bulunduğum bölgede yeterli vasıfta usta yok,servis yok, parça temini henüz yok. Başka yere gönderilmek isteniyor. Bunun üzerine tekrar talepte bulunuyorum ve sorunun çözülmediğini, çekici hizmetinin oradaki servisin dediği yere çekmesi gerektiğini, bilmediğim yerde kaldığımı söylüyorum. Aynı sorundan dolayı tekrar çekici hizmetini kullanamayacağını söylüyor.

Çözüm sunmayan, mağduriyet gidermeyen, tekrar olanaklarımdan yararlanamazsın diyen sigorta şirketine, tekrar sigorta yaptırmak hangi akla sığacak peki?

Ne acentenin ne de sigortalının yanında olmayan, gün geçmeden yeni sigorta branşları oluşturan, sözüm ona reasüransı sağlam Anadolu Sigorta bir kez daha ve sanırım son kez olmayacak yanıltmaya devam etti. Müşterisini yolda bırakan,deyim yerindeyse boş kağıt satan bir firma daha varsa kasko ve özel sigorta yaptırmayın derim. Anadolu Sigorta; tüketici haklarınız ve meslek Tahkim Komisyonları devreye girene kadar rezillik satmaya devam edecektir.

Tırnağınız varsa başınızı kaşıyın diyen Anadolu Sigorta'ya, çıktıkları avda 'rastgele' demek gerekir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum