Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

Yüreğir'in 'Fatih'i…

15 Nisan 2020 - 18:55

Yüreğir’in ‘Fatih’i…
 
 
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’i AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana tanırım.

Çizgisi, vefası, mütevaziliği, başarılı siyaseti ve avukatlığı dillerden düşmemiştir.

İl Gençlik Kolları yaptığı dönemdeki başarılı çalışmalarına bakıldığında, o günlerde, gençlik kollarında yer alan isimlerin hepsi, önemli yerlerde, ülke yönetiminde yer alıyor.

Görev aldığı gençlik kollarında, meclis üyeliğinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığında çok önemli tecrübeler edindi ve başarılı işlere imza attı. Siyasi ekibi ile her zaman istişare halinde oldu. Siyasette, ismini hiç kirletmedi ve eskitmedi. Halkın beklediği isim olduğu anda da Yüreğir Belediye Başkanlığı’na aday oldu.

Kimseyi küstürmedi, kırılanları birleştirdi ve Yüreğir’de seçimi kazanarak işbaşına geldi. Kendine ait bir kadro oluşturdu ve Yüreğir’in tüm sokaklarına indi.

Göreve geldiği gün beyaz gömleğinin kollarını sıvadı ve hizmetlerine başladı. Kimi zaman dolmuşta muavinlik yaptı, kimi zaman da minibüs sürüp, direksiyon salladı. Bazen de iş makinasına binip, belediye hizmetlerine dahil oldu.

En önemli hizmeti ise dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de büyük tehlike oluşturan ‘koronavirüs’ salgınıyla mücadelede verdi.

Salgın tehdidiyle birlikte, ilçenin tüm sokaklarını ve ortak kullanım alanlarını dezenfekte ederek başladığı çalışmalarında, sokağa çıkma yasağı konulan 65 yaş ve üzerine sıcak yemek dağıtarak, halkın takdirini topladı.

Yetmedi, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara erzak dağıtımı yaptı. Dağıtıma bizzat katılarak, halka sosyal mesafe çerçevesinde bütünleşti.

Bir yandan da en büyük ihtiyaç haline gelen maske dağıtımı için atölyeler açtırdı, kısa sürede büyük ölçekli üretime başladı. Hatta ürettiği maskelerden başka belediyelere de gönderdi.

Evinde otururken de halkını düşünen Fatih Kocaispir, maaşını ihtiyaç sahiplerine yardım olarak bağışladı. Bu açıklaması Türkiye’de örnek oldu.

Kısacası, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir koronavirüsle mücadelede çok iyi bir sınav verdi ve Yüreğir’i bu salgından uzak tutmayı başardı.

Başkan Kocaispir, salgınla mücadeledeki başarılı çalışmaları ile ‘Yüreğir’in Fatih’i’ olarak anıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum